Tři příběhy na 40 slov: Ráno v lese
FOTO: autorka

Tři příběhy na 40 slov: Ráno v lese

21. 3. 2019

Předjarní sluneční paprsky prostupují mezi propletenými větvemi stromů. Posvátné ticho náhle narušilo ptačí štěbetání. Nad téměř neviditelnou liškou a plachou srnkou přeletí samička čížka s uloveným hmyzem v zobáčku. V hnízdě ji dychtivě očekávají čtyři ochmýřená mláďátka. Blíží se snídaně.

Les voní po dešti. V noře se k sobě tulí tři zrzavá klubíčka. Nedaleko liščí maminka vyhlíží kořist. Nenechává se ničím rozptýlit – ani křikem ptačích mláďat, ani srnkou stojící opodál. Po chvíli se vrhá dopředu. Myška k snídani přijde vhod.

Vítr si pohrává s listím skropeným nočním deštěm. Mladá srnka opatrně našlapuje. Blíží se ke známému krmelci. Sena je v něm dost. Několikrát se obezřetně rozhlédne. Ptačí hlásky ji neruší. Od lišky vzdálené několik metrů necítí nebezpečí. Snídaně může začít.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Ano, skoro slyším a cítím, jako Jitka H. Věrko, díky … ***** ♥
Jitka Hašková
Věro, krásné jak dokážeš i vůně a jarní zvuky vyjádřit básnicky, že to člověk skoro slyší a cítí.
Zuzana Pivcová
Ty máš tak krásné lesní zážitky, že se mi ani nechce věřit, že "holka" z Prahy dokáže tohle vše potkat, vnímat a zachytit.
Hana Nováková
Perem, no perem asi ne, ale to nevadí, vyjádřená jarní příroda v celé své kráse. Díky za 40 slov a na dálku snad i vůni přírody.
Hana Rypáčková
Hezké. Tak mne napadlo, že jsem už dlouho nezahlédla lišlu. Málo jezdím autem, z něj jsem ji neplašila, ale zahlédla na poli..Chytala myši jako kočka.
Dana Puchalská
Krásný příběh. Udělala jsi mi doopravdy radost. Les mám ráda. Fotka je moc pěkná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.