Tajnosti mé kabelky
Ilustrační foto: pixabay.com

Tajnosti mé kabelky

22. 3. 2019

Jsem babička moderní, nemám v patách Sultána ani Tyrla a místo kapsáře, odkud babička na Starém bělidle tahala cukrátka pro děti, mám kabelku. Moje kabelka je i pro mne kolikrát záhadou, protože neustále zvětšuje svoji váhu. Rodina se do mne strefuje všetečnými dotazy, co tam, proboha, máš ? Nosí tam cihlu, prohlásil tuhle můj muž.

Ve své kabelce mám všechno, co je nutné na přežití, odbývám je. Proč teda nenosíš baťoh? Ten mi přijde málo elegantní, správná dáma má mít přece kabelku. To, co nosíš ty, ale už není kabelka! No, řekni nám přece, co tam máš? Dožrala jsem se a povídám: Mám tam kromě jiného i bochník chleba a malé pivo, kdyby na mě přišel hlad! A do toho malý vnouček:…A babi, to je to pivo, co kradeš dědovi na chatě ze sklepa, viď?

Příležitostně jsem udělala přednášku vnučkám o důležitosti takové dámské kabelky. To, co máte v kabelce, je tajné a nesmíte to nikomu říct, ani ukázat, prohlásila jsem. A to ani mámě a tátovi, byla jejich první otázka. Jo, těm jo, připustila jsem…ale nikomu jinému! Ta nejstarší se začala uculovat a druhá nejstarší po chvíli přemýšlení povídá: Babička si z nás ZASE DĚLÁ SRANDU! Ale pro jistotu si přitiskly své kabelky na prsa. A vnuk tomu zas dal korunu: A babi, já taky nesmím nikomu říkat, co mám v kapsách?!

Vnučky se pak začaly chichotat a posléze z nich vypadlo: A my stejně víme, co tam máš! My jsme si to prohlídly, když ses nedívala! Tak jsem okamžitě spustila novou přednášku o tom, jak do cizích kabelek SE ZÁSADNĚ NELEZE!

Mimochodem - už několikrát mne napadlo, co asi tak nosila ve svých košíčcích Manon Lescaut. Nemohla jsem si vzpomenout, jestli to někdy prozradila, ale vždyť přece šeptala: Mám tam své….a své…

Já tam taky mám „své a své“ a co to je, do toho teda nikomu nic není !

 

P.S. – vzpomněla jsem si, že ta Manon tam údajně měla nějaké věnečky. Teda – žádné věnce se mi už, bohužel, do kabelky teda opravdu, ale opravdu nevejdou!

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Kabelky měním velmi nerada, proto dávám přednost univerzálním, se kterými je možné jít kamkoliv v čemkoliv. Zrovna teď jsem o jednu takovou už značně letitou přišla, možná je začnu měnit častěji. Ale nerada. :-) Mým zádům více prospívají batůžky a vyhovují mi i volné ruce. Ty se ale hodí nosit jen na nákupy a výlety.
Zuzana Pivcová
Jano, jako obvykle jsem se zasmála. Ono se to nezdá, ale v kabelce se u mě najde věcí dost, stačí pouzdro s brýlemi, klíčenka, mobil atd., tak ono to opravdu něco váží. Kabelky měním velmi nerada, když se do jedné nastěhuji, odložím ji, až když už je pěkně obnošená. Zkrátka nejsem dáma. Když jsem ale jednou zažila, co se jedné dámě v povznesené náladě v restauraci vysypalo z kabelky, která jí upadla, tak na tu by jen tak někdo neměl.
Věra Ježková
Hezké téma. Nosím tašku bordelku, v níž vládne, řečeno slovy klasika, malý přehledný nepořádek. Na batoh jsem si zvykla při NW – na nákupy je praktičtější než taška (dáma – nedáma).
Naděžda Špásová
Oprava: jednou za rok určitě ..... a to jsem to po sobě četla, pro oči nevidím.
Naděžda Špásová
Jano, kabelky jsou můj úlet. Jrdnou za rok uršitě musím mít novou a hodná dcera mi jí koupí na vánoce. Obsah mé kabelky je tak rozmanitý, že si ho nepamatuji. Mám to jako vy, její tíha mě občas taky udiví. Batohy na zádech ze zdravotních důvodů nosit nemůžu. Hezky se to četlo. :-)
Hana Rypáčková
Já taky. Nosím batůžky kabelkové a jen to nejnutnější tam mám.Peněženku, klíče, mobil, kapesník a malou taštičku na nákup . Všechno doma z ní hned vyndám, co když si vezmu jinou?
Jarmila Fialová
Asi jsem divná - věci v mé tašce bych spočítala na prstech jedné ruky.Asi bych nepřežila.
Alena Vávrová
;-)) jó, to já taky moc dobře znám. Moje kabelka, to je malý náklaďák, nebo velká kápézetka! Běda, jak něco vyndám, určitě to budu potřebovat sama, nebo někdo v okolí.
Dana Puchalská
V mé kabelce se najde věcí.... Občas se divím, co to s sebou tahám, ale jiná už asi nebudu. No není nejlehčí.
Jana Hošková
Ivo, my, co už jsme něco prožily, víme velice dobře, že nelze chodit „jen tak“ s prázdnou. :-) Nevím přesně teď, co tím mysleli staří latiníci – asi že všechno své s sebou nosili ve své hlavě – no tak k tomu mám taky připomínku: někdy mám pocit, že moje hlava je tak přeplněná informacemi (podobně jako má kabelka), že už se tam žádná další info nevejde…ještě že mozek si to třídí a vyhazuje někam do ústraní to, co není důležité…ale mám zajímavý poznatek: proč mi v té hlavě zůstává většinou spousta blbostí a ty věci „důležité“ mi vypadnou ???

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...