Zeměpisné hlavolamy
úvodní foto autorka

Zeměpisné hlavolamy

25. 3. 2019

Česká města jistě dobře znáte, ale tentokrát se na ně podíváme trochu jinak. Podaří se vám najít ke každé uvedené skupině měst, co je pro ně společné, co je spojuje?

 

art-2170116-340.png

 

Skupina č. 1 (nejjednodušší):  Vrchlabí, Pardubice, Poděbrady, Mělník, Litoměřice, Děčín

 

Skupina č. 2:  Praha, Mladá Boleslav, Plzeň, Jablonec nad Nisou, Ostrava, Zlín

 

Skupina č. 3: Domažlice, Rožnov pod Radhoštěm, Písek, Hradec Králové, Kolín, Třeboň, Kutná Hora

 

Skupina č. 4:  Dvůr Králové nad Labem, Hradec Králové, Chrudim, Jaroměř, Mělník, Nový Bydžov, Polička, Trutnov, Vysoké Mýto

 

Pokud se budete chtít pochlubit svým řešením, neprozrazujte ho do komentářů hned, ale posečkejte až do dalšího dne po zveřejnění. 

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Prima, co jsem zkraje věděla - 1 a 4 je správné. Na fotbal bych asi nekápla, a přijít na ty písně jsem neměla čas, i když je všecky znám. Dobrá práce.
Marcela Pivcová
Vzhledem k tomu, že jsem mnoho let učila hudební výchovu, byl by to vážný nedostatek, abych na města v písničkách nepřišla! Fotbal by mne tedy nenapadl!
ivana kosťunová
Tak jsem uhodla jen 1 a 4 , a ta trojka mě mrzí. To se přeci úplně nabízelo !!
Zuzana Pivcová
Tak já už to zkusím napsat. 1. na Labi, 2. možná MHD - tramvaj či trolejbus, 3. to vymyslela Marcela - o všech se zpívá v písních, 4. já jsem řekla, že jsou podle abecedy, ale možná mají všechna opevnění nebo městskou památkovou zónu. Omlouvám se za zveřejnění, protože jdu pryč. :-D
Vladislava Dejmková
Odtajnění: 1. města ležící na řece Labi 2. města spojená s 1. českou fotbalovou ligou 3. O každém z těchto měst existuje lidová či zlidovělá písnička: Žádnej neví, co jsou Domažlice Rožnovské hodiny Když jsem já v tom Písku študýroval Okolo Hradce v malé zahrádce Kolíne, Kolíne, stojíš v pěkné rovině Okolo Třeboně Já jsem z Kutný Hory 4. Všechno to jsou věnná města českých královen
Mirek Hahn
č.1: v těchto městech budou probíhat poměrně rozsáhlé demolice, povede tudy nová dálnice. č.2: v těchto městech jsou kruhové objezdy. č.3: v těchto městech jsou v městských zastupitelstvech nejméně dvě ženy. č.4: v těchto městech nejsou zastřešené zastávky autobusů.
Vladislava Dejmková
Teď malá nápověda: č.2 by mohli uhodnout muži, ale asi žádní tento příspěvek nečetli. Odtajnění bude dnes po 13 hodině.
ivana kosťunová
1 a 4 víc nedám. 2 tuším a 3 - velká neznámá
Zuzana Pivcová
Až sem napíšu to naše s Marcelou, slibuji, že se nebudu vůbec dívat, co napsali jiní, pokud už tu něco bude. Kopírovat by bylo příliš snadné.
Dana Puchalská
U č. 1 bych věděla, ale ty další mám tak na 70 %. Těším se na odtajnění.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.