Fotoreportáž: Šumná Ostrava
Foto: autorka

Fotoreportáž: Šumná Ostrava

22. 3. 2019

Je úterý 19. března 2019 a do třetího největšího města naší republiky Ostravy se sjíždí parta seniorek a jeden zástupce mužského pokolení, který zrovna v tento den slaví i své jmeniny. Některé seniorky to mají z domova do Ostravy blízko, jiné dál a ještě dál a jiné přijely ze špatně dopravně dostupných koutů.
Jedno mají všechny společné, moc se na Ostravu těší. A Ostrava se jim odvděčí krásným počasím a dobrou náladou všech zúčastněných.
Než napíšu tento článek je na našem íčkařském webu více než dost zajímavých fotografií, které dokazují, že v Ostravě se íčko dobře bavilo, pěkně prošlo, podívalo se na Ostravu z výšky a pak se také dobře najedlo.
Pro mě byla nezapomenutelná prohlídka katedrály Božského spasitele, kde jsem si s nadšením prohlédla i fotografickou výstavu. Fotografie ve mně zanechaly hluboký dojem a já se s úctou skláním před mistry fotografy. Kdybych nic jiného v Ostravě nezažila, tak už tento zážitek je pro mě úžasný. A já za něj i za celý den strávený v Ostravě v milé společnosti děkuji Elišce, Dance a Mirce.
Neznám moc písniček o Ostravě, ale kdesi v hlavě mi čas od času vyskočí slova valčíku:

Vzal jsem si do hlavy
děvčátko z Ostravy,
děvče prosté jako květ,
s tou si budu rozumět.

Denně jí chodím vstříc
cestou od Vítkovic.
Má mě ráda, tolik ráda
a já ji ještě víc.


Já jsem si pro vás připravila několik fotek, které jsem v Ostravě ulovila. A dala jsem si slib, že se do tohoto města, které je krásné a má co nabídnout, vrátím, sólo.

Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Eleno, díky za Ostravu, kde jsem nikdy nebyla.
Elena Valeriánová
Eliško, Já to myslela tak, že nás nebude 21 a třeba jenom 2 - 3. Aleno, počkáme do podzimu až budeš mít jízdné za čtvrtinu a vydáme se do Ostravy i když ty jsi namlsaná Prahou, to bude těžké.
Věra Ježková
V Ostravě znám nádraží, pedagogickou fakultu a její blízké okolí. Písnička mi připomněla nezapomenutelného Jiřího Wimmera: Petr Bezruč – Ostrava. :-)
Helenka Vambleki
Jsem ráda, že se ti naše Ostrava líbila. Až pojedeš sólo, stav se i do 10km vzdáleného Bohumína!
Květuše Pinkasová
Alenko, nevadí! Ostravu určitě někdy navštívíš! Hlavně z výšky je vše zvláštní a jako na dlani. Ikarus Tě přivítá před Radnicí, Karel Kryl, naše divně ztvárněná Věra Špinarová, jakoby čistá řeka Ostravice protéká, halda Ema /že je Terezie, jsem nevěděla, Elenko/… Vůbec Ostravu neznám a je za rohem ... Hodně jsem se dozvěděla, viděla a poznala. D+E+M jste prostě 1*
Alena Vávrová
Elenko, bezva fotoreportáž ze setkání...Ostravou jsem kdysi jen projížděla, jinak ale o ní dost vím z fotek a článků... Věřím, že se tam v příhodnější době také podívám osobně.
Alena Tollarová
Přiznám se, že v Ostravě jsem nikdy nebyla a nevím o ní skoro nic. Tak jen koukám a seznamuji se. Díky za to.
Eliška Murasová
Elenko, děkuji Ti za článek i fotky, obojí bezvadné!! Díky nám všemi se setkání nadmíru vydařilo, a já se z toho raduji! Eli, akorát nevím, jestli to příště bude úplné sólo, to mi ani nezavoláš, abychom daly kafe?
Dana Puchalská
Eleno, fotky jsou pěkné. Ani bych Ostravu už nepoznala. Naposled jsem tam byla před 13 roky. Hodně se změnila - k dobrému. Děkuju.
Anna Potůčková
Prima setkání, legrace a krásné počasí - na kráse nic nechybělo, vše bylo vyšperkováno!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.