Čtenářský deník 2
FOTO: antikvarium.cz

Čtenářský deník 2

26. 3. 2019

Ráda čtu životopisné knihy. František  Jílek napsal již v roce 1972 román s názvem T. A. Edison, ale kniha vychází až v roce 1995.

Děj je napínavý tak, že připomíná detektivní žánr. Není to jen oslava génia, ale i zdařilé vykreslení  doby, kdy vznikají nové monopoly a o ovládnutí trhu se pokoušejí společnosti, které mezi sebou bojují všemi prostředky.

Edisonova cesta je nelehká, plná proher, ale i nesporné touhy po vítězství. Již  od dětství se musí vyrovnat s tím, že jej jeho okolí často nechápe. Přesto, navzdory všemu  a všem, vytvořil na poli vědy rozsáhlé dílo, které  uspíšilo vývoj celé civilizace.

knihy
Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Těžko soudit, když jsme je osobně neznali. Edison se narodil v chudé rodině, v dětství ohluchl natolik, že přestal slyšet zpívat ptáky. Přesto jej zná , stejně jako Teslu, celý svět. Svítit si petrolejkou, nebo jím vytvořenou funkční žárovkou, je dost velký rozdíl.
Jana Hošková
Kniha bude určitě zajímavá, přečtu si ji. Ale musím říct, že víc než Edison mne fascinoval vždy Nikola Tesla. Jestli je to pravda, Edison byl spíš dobrý obchodník a existují podezření, že své vynálezy kradl. Navíc mne vypadl notně z oka tím, když jsem si přečetla, že dělal veřejný pokus s elektřinou na slonici, kterou tím usmrtil...no, lidé jsou různí...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.