Moje energie: Slova lékaře a příroda
FOTO: autorka

Moje energie: Slova lékaře a příroda

28. 3. 2019

Když mi není do skoku a připadám si jako vyhořelé palivo, vzpomenu si na slova lékaře, která pronesl v červenci roku 2014. „Ženská, vy jste ale měla štěstí. Přijít na Vánoce, tak už bychom pro vás nemohli nic udělat.“  A já si to velké štěstí vychutnávám už pátým rokem. Nezvládám vše jako dřív, musela jsem ubrat plynu a některé aktivity odbourat. Ale nevadí. Za druhou šanci k životu jsem náramně vděčná. Energii mi dodávají vnoučata, setkání s příbuznými a přáteli a hlavně situace, které vyloudí úsměv či smích. Marně se neříká, že smích je kořením života.

Největším dobíječem energie jsou pro mne toulky přírodou. Nejraději chodím sama s fotoaparátem na krku a vnímám krásy kolem sebe. Vyrážím na fotolovy za každého počasí a v každém ročním období. Obdivuji čistotu krajiny pod bílou sněhovou peřinou, rychlé proměny jarní přírody, letní barevnost horských luk a pestrou paletu podzimních barev. A když mám den „Blbec“, popadnu trekové hole a spěchám do lesa nebo k řece vybít zlost. Co krok to peprné slovo, za jehož zveřejnění bych se červenala i po 22-té hodině. Jak povolí stres, začnu si zpívat a domů se vracím zklidněná. Přírodo, díky.

Jako ukázku mé „nabíječky“ jsem připojila fotografie z beskydských luk.

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Na ty nádherné louky ve tvém podání už se moc těším. Ať "nabíječka" stále funguje ke tvé radosti a spokojenosti.
Anna Čípová
Děkuji za milé komentáře i přání. Aničko, fotografuji 6 roků a stále se učím. Ještě tolik krás přírody se mi nepodařilo vyfotit.
Eliška Murasová
Aničko, když se dívám na něžnou krásu beskydských luk, těžko se věří, že umíš pořádně nadávat, ale znám to z vlastní zkušenosti. Držím palce, ať baterky funguji dlóóóuho!
Jitka Hašková
Velmi moudrá slova.
Lidmila Nejedlá
Moudrá to žena. Aničko, ať ti příroda pomáhá, i když si v ní ulevuješ hrubými slovy. Tam se to vytratí.
Danka Rotyková
Nádherné snímky. Ani se Vám, Aničko, nedivím, že se Vám na světě tak líbí. Málo kdo dostane druhou šanci. Tak ať se Vám daří.
Soňa Prachfeldová
Aničko, užívej si předlouhá léta nádherných Beskyd a všeho, co máš ráda .
Anna Potůčková
Aničko, krásné fotky a příroda je nabíječkou mnohým z nás - a také lékem! Užívej si jí ještě hodně dlouho a fot a fot - ty jsi se s fotákem asi i narodila!
Eva Mužíková
Aničko, toulej se přírodou a užívej si krás plnými doušky, ještě hodně a hodně dlouho. Fotky krásné, chrpy mám moc ráda. Vždy rozzáří okraje cest a souvratí.
Hana Rypáčková
Aničko, četla jsem a souhlasila. Příroda je naše matka. A Beskydy jsou krásné...Tam je krásně za každého počasí. Ať ti ta energie dlouho nabíjí...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.