Moje energie - Rodinná soudržnost
FOTO: autorka

Moje energie - Rodinná soudržnost

29. 3. 2019

Minulý týden mi nějak nebylo dobře, bolely mě klouby, počasí také nebylo valné a já z toho všeho měla velmi špatnou náladu, přestože se mi to stává málokdy. Žiji sama, společnost mi dělá jen moje kočka Mejdynka. S tou ale své problémy nemohu projednávat.  Zatelefonovala jsem své dceři do Prahy a vymluvila se ze svých bolístek.  Poslechla si mě a s účastí mně mé bolístky rozmlouvala, věřila mi, že mne to trápí, a navrhla hned i terapii: „ Mami, já k tobě zítra přijedu, uděláme si hezký den." 

Musím říci, že se mi hned hodně ulevilo, že mne někdo vyslechl. Dokonce jsem byla schopná i na druhý den připravit oběd. Přijela, poobědvaly jsme spolu, popovídaly si a bylo mi najednou dobře. Přestože počasí nebylo nijak povzbuzující, jako by začalo svítit sluníčko. Odpoledne jsme šly spolu do naší botanické zahrady se podívat na nějaké veselé kytičky, když to těm venkovním tak dlouho trvá, než také rozkvetou.

Byl to moc dobrý nápad. Skleníkové rostliny byly kouzelné, tak jsem i nějaké vyfotila. Ani venkovní procházka nebyla špatná, zahrada byla upravená a čekala jen na trochu tepla a slunce. První nesmělé modřence, orseje i skalničkové irisy už vykukovaly ze země. Duševně posilněny jsme jely domů, do tepla a daly si dobré kafe.

Tímto povídáním jsem chtěla říci, že je dobré mít rodinu, s kterou si rozumím , které se mohu se vším svěřit a která mě podrží, když se necítím dobře. S mými dcerami si dobře rozumíme, pomohla jsem jim vždy, když to potřebovaly, a ony mi to nyní oplácejí. Tak se vzájemně nabíjíme pozitivní energií.

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
Mám to stejné.Když přijede dcera,posedíme ,popovídáme,někdy jdeme na procházku,na výlet,Vždycky pookřeji.Máme stejný humor a umíme se společně zasmát.Je to můj pevný bod na Zemi.
Zdenka Jírová
Ludmilo, je lepší mít jednoho skutečného přítele nežli kopu neupřímných. Ani každá rodina nezaručí jen radost. Na obojím se musí pracovat dlouho a společně.
Lidmila Nejedlá
Mít rodinu je velká radost, ale i velká starost. Mít spoustu přátel, je jen radost.
Jana Šenbergerová
Pěkně jste to zvládla i napsala.
Danka Rotyková
Myslím si, že rodina ještě není záruka šťěstí, to jen na okraj pro pí Jitku Haškovou. Důležitější jsou vztahy mezi lidmi. A pokud se to zkloubí, jako u pí Zdeny, je to paráda. Přála bych všem alespoň pár krásných a pevných vztahů, které nám ty poslední roky života prosluní. Věřím, že všichni, kdo jsou na i60, to tak mají.
Jitka Hašková
To je hezké, ale bohužel se každému nepodaří mít rodinu a musí si vystačit sám nebo sama.
Naděžda Špásová
Fotky jsou moc pěkné.
Naděžda Špásová
Rodina je tím motorem, který nám dobíjí tu správnou energii. Zdenko, přeji vám ještě spoustu let této soudržnosti.
Věra Ježková
Rodinnou soudržnost jsem poznala až u svého současného přítele a dlouho jsem ji nechápala. Otec razil heslo: Tisíc kilometrů od všech příbuzných a známých. Od rozvodu rodičů v mých cca 15 letech jsem ho neviděla.
Soňa Prachfeldová
Paní Zdenko, přeji Vám hodně zdraví , pokud zakolísá, rodina přijde na pomoc a zase bude vše OK. Do botanické se chystám už jak dlouho , slyším na ni jen slova chvály.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.