Vejce navždy? A co jiná velikonoční výzdoba?
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Vejce navždy? A co jiná velikonoční výzdoba?

7. 4. 2019

Když se řekne výraz Velikonoce, většina lidí si představí vejce. Vařené, vyfouknuté, malované, potištěné, čokoládové, vkusné, kýčovité…

Ale Velikonoce bez nějaké té dekorace v podobě vejce si umí představit málokdo. Jenže slavnostní výzdoba k tomuto svátku jara se dá udělat i jinak.

Je jedno, jestli slavíme křesťanskou podstatu Velikonoc nebo jsou pro nás oslavou jara nebo prostě jen pár dnů, kdy je volno a sejdeme se s rodinou či přáteli. Každopádně by to měla být příležitost nejen se dobře najíst a pobavit, ale také se obklopit pěkným prostředím.

Většina lidí se, co se zdobení týká, vyřádí o Vánocích, ale Velikonoce odbude nějakou tou větvičkou a vejci na misce. Škoda. Právě jarní příroda nabízí mnoho možností. Další možnosti jsou v obchodech s dekoracemi a květinářstvích. Jde jen o to popustit uzdu fantazii, inspirovat se, trošku se odvázat a nesetrvávat v zajetých kolejích.

Tak tady jsou ukázky toho, jak různě se dají byty, domy a zahrady ozdobit o svátcích jara, protože je právě ten pravý čas, kdy nad nimi začít přemýšlet. Aby ty slavnostní dny byly opravdu příjemné a pěkné.

Velikonoce
Hodnocení:
(5.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Mám ráda výzdobu domu, ale ne přeplácanou. Truhlíky s maceškami už jsou za okny.
Karel Hyndrák
Noviny Metro: Velvary měly na stavbu Karlova mostu dodat vajíčka do malty. Přivezli vejce vařená natvrdo. Tím se stali terčem posměchu celé země. Teď po 662 létech, 13. dubna 2019 bude slavnostní odchod vejconošů s nůšemi plnými velvarských vajec směrem ke Karlovu mostu. Vede je starosta města.
Alena Vávrová
S velikonoční dekorací si pravidelně vyhraji. Líbí se mi ty svíčky ve skořápkách.
Danka Rotyková
Ukázky jsou moc pěkné. Já už v únoru přemýšlím, s čím si pohraju, co vytvořím. Vždy je to něco jednoduchého, pak může výzdoba vyniknout.
Jana Šenbergerová
Zimní výzdobu vyměním za jarní, koupím jarní květiny na balkon, ale hlavně už léta chodím na velikonoční prodejní výstavku Klubu žen. Vždycky je tam co koupit nejen na výzdobu, ale i na zub. Podpořím jejich činnost a sama z ní mám radost. Kupuji si tam i výborné domácí nudle.
Věra Ježková
Vybrala bych si. Čím jednodušší, tím hezčí.
Blanka Bílá
Pardom, uteklo písmenko, kreativní...
Blanka Bílá
Tak nevím, ale asi nejsem v tomhle moc keativní a pokroková.I za mého dětství se to nepřehánělo, nic dopředu, přímo na svátky velikonoční ubrusy, zdobená vajíčka, upečený mazanec, beránek, ve váze podle toho, co v danou dobu příroda nabídla.A tak to je pro mne dosud, těším se na jidáše a jiné pečivo, vejce poslední dobou barvím jen cibulovými slupkami, ozdobím jen lístky, či kvítky ze zahrady, které vytvoří něco jako batiku.Na oknech v truhlíku macešky a třeba sedmikrásky.Naše souseda má užvíc jak měsíc oblepená okna, ověšené stromky a truhlíky umělými vejci, každý podle svého, ale mně to přijde docela nechutné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%