Vlny, kudrny, elegance. Jak upravit vlasy ve vyšším věku
Ilustrační foto: pinterest.com

Vlny, kudrny, elegance. Jak upravit vlasy ve vyšším věku

20. 4. 2019

Ne každá žena vítá současnou módu prostříhaných, střapatých, ležérních účesů. Zatímco mnohé zralé ženy s nadšením zkracují vlasy a mají pocit, že klukovské účesy působí mladistvě, jiné trvají na klasice.

Tedy vlnách, kudrnách, účesech, které působí upraveně. A proč ne? I elegance je jednou z cest, jak ve zralém věku vypadat skvěle.

Šaty, kostýmky, halenky, sukně. A k tomu účes, který vypadá jako od kadeřníka, ne rozcuchané vrabčí hnízdo. Vyznavaček tohoto stylu je hodně, i když jim současná móda moc nepřeje. Trendem je vypadat ležérně, nevadí, když i trošku umačkaně. Pokud je ale zralá žena přesvědčená, že jí více sedí styl elegantní, ba přímo romantický, nemá důvod se ho vzdát.

Největší nesmysl je pořizovat si něco, o čem člověk není přesvědčen, že po tom opravdu touží. A to platí ve všem, takže i v oblečení a v účesech. Jestliže všichni nosí kalhoty a vlasy na ježka, neznamená to, že se má takto stylizovat i žena, která v hloubi duše touží po kudrlinkách a květovaných šatech. Dobře vypadají zpravidla ty dámy, které se cítí dobře a je jen na nich, co si pod tím představí.

Takže, tady je malá inspirace pro zralé vyznavačky klasiky, romantiky, elegance.

vlasy
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Znovu se vracím k nádherné modelce s obdivem a vzpomínám si na Čapkův román Věc Makropulos a vidím Larisu jako představitelku titulní ženy žijící 300 let a stále krásné. Příroda umí vytvářet neuvěřitelná díla.
Lenka Capíková
Na úvodní velké fotografii nad titulkem článku je modelka Carmen dellórefice, letos v červnu jí bude 87 let. Je jedno, jestli má nebo nemá operovaná víčka, a určitě má, ale tady jde o účes a ten má perfektní. Pokud si ji vygooglíte, tak uvidíte spoustu fotek. A pak jsou v galerii ještě 2 herečky, z toho jedna 2x. Je jedno, jestli to je modelka nebo herečka, jde o to, že kadeřnice v Česku takový účesy neumí a mají zafixovaný to, ře žena po 60tce je stará, tudíž by měla mít krátký vlasy a účes doby socialismu, kdy byly všechny hlavy stejný. Bohužel bylo jedno, jestli to byly hlavy mladý nebo starý, všechny jsme vypadaly stejně. Vyjímkou byly jen dlouhovlásky. Fotka č.6 mi spíš připomíná paruku z dob socialismu. Tenkrát takový účesy nosily Němky. Pokud bych chtěla nějakej hezkej ležérní účes, tak bych zvolila radši kadeřníka. Ti mají na ženách rádi delší vlasy, takže nebudou stříhat tak moc jako kadeřnice. Sama mám polodlouhý vlasy, u kterých zůstanu.
Kateřina Baziková
Paní Halátová, ta vaše nekleslá horní víčka (jinak se tomu říká mandlové oči) má i moje matka ve svých 91 letech i já ve svých 64; obě bez plastické operace. A viděla jsem dost starších plastikou nedotčených dam, které jsou na tom stejně. Genetika, víte?
Dana Puchalská
Jiřino V. Jdu na to. Ano stylista a šikovný kadeřník dokáží někdy zázraky, ne? V tom se asi shodneme všichni /všechny, nemám pravdu?Ale zbytek dam jsou fešandy. Mně docela rozčiluje paní Halátová svými podivnými názory na vše. Tak proto ten můj komentář.
Slávka Kobylková
Z účesů se mi líbí pouze č. 8,mám dlouhé vlasy a zatím se jich nehodlám zbavit.
Dana Puchalská
Účesy jsou hezké. A že je to modelka? No a co? Těžko budou fotit kadeřníci nějakou "nejhezčí holku z Ošklivic".
Dagmar Mixanová
Ženy na obrázku jsou krásné, a asi byly i zamlada. I to má vliv na nynější dojem, s tím, že jsou upravené profesionály. Na FB jedna normální žena dá fotku nějaké pózy modelky a pak dá vedle ní svojí "stejnou", stejně oblečená a se snahou vypadat stejně, a opravdu vypadá velmi rozdílně .. je to docela vtipné a hezky to ukazuje rozdíl mezi skutečným životem a virtuální realitou. Mně by třeba zajímalo, jestli tyto účesy mohou být použitelné pro běžný život, jestli je to trvalá nebo ty vlny musí každý den nějak obnovovat. No a trvalá je také téma ...
Libor Farský
Líbí ...
Miluše Hasenohrlová
Mně se líbí "devítka.
Jana Kollinová
Všechny dámy jsou elegantní nejen účesem, ale hlavně profesionální vizáží modelek. Je pravdou, že vlasy zdobí ženu v každém věku a pokud je obdarována kvalitními vlasy a profesionálním ošetřením, mnohé drobné nedostatky jsou přehlédnuty.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.