Byla jsem před kamerou
FOTO: autorka

Byla jsem před kamerou

22. 4. 2019

Zkusit se má v životě všechno. Takto jsem pojala nabídku k účasti natáčení krimiseriálu jako kompars. Úkolem bylo jediné, poslat fotku obličeje a celé postavy s údajem o věku. A ejhle, přišla SMS potvrzující výběr do natáčení. V pátek 19.4.2019

img-20190419-121735.jpg

jsem se na jedenáctou dostavila na určené místo. Takhle zblízka jsem práci filmového štábu vidělá poprvé. Nevěřila jsem, kolik času, lidí a harampádí je potřeba k tomu, aby se natočilo pět minut filmu.

img-20190419-120357.jpg

Těch kabelů, stojanů...

img-20190419-121938.jpg

vozíků, reflektorů...

img-20190419-121947.jpg

brašen s nářadím, papírových krabic, dřevěných beden...

img-20190419-120558.jpg

A různých dopravních prostředků -
tahací vůz s automobily, karavany sloužící k převlékání herců
a autobusy jako kostymérna nebo maskérna.
Samozřejmě ještě nezbytné toalety a katering se stanem, stoly a lavičkami...
Lituji, ale viděla jsem pouze tři mlaďoučké pražské herecké hvězdy, z nichž ale ani jednu neznám. Fotila jsem o sto šest, ale buhužel, všechny fotky nesmím zveřejnit, hlavně ne s osobami. Dám jen jedinou, komparzisté alá policajti, kteří souhlasili s fotografováním.

 policie.jpg

Čekání na "můj" výstup před kamerou bylo nekonečné, ale byl krásný teplý den, bohatě zásobený katering, kde bylo kafe za 15 a dobrý vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi za 25 a další lákadla za lidové ceny. A hlavně jsem měla noťásek a mohla dělat korekturu své třetí knihy o permoníkovi Perňuchovi, takže čas nepovažuji za promarněný.
Děj se odehrává v hotelové ubytovně a dovedete si určitě představit, jaké hodněčetné rodiny zdejší "hotelák" obývají, proto jsme si museli ostražitě hlídat své věci, protože okatých a černovlasých dětí bylo kolem nás přehršel a sekuriťák je odháněl od techniky, od karavanů, od toalet...
Natáčení na chodně hoteláku provázely i veselé příhody z natáčení. Prázdná chodba, kamera zabírá procházející herečky a najednou z jednoho bytu vyjde chlap a nechápe pokyn, že má zůstat chvíli doma a nevycházet. Druhý záběr, tentokrát z jiného bytu vyběhnou dvě děti, jedno nese nějaký nápoj a hlasu asistenta režie se asi tak bojí, že ruka se mu třese a nápoj vyšplíchává z kelímku na zem. Naběhne síla s papírovými utěrkami a pokapanou chodbu utírá. Třetí záběr, čtvrtý záběr, pátý záběr...mé účinkování před kamerou asi půl minuty a to ještě na konci chodby, takže horko těžko se budu hledat, až seriál budou na jaře 2020 vysílat.
Všechno jsem přežila, v půl osmé večer jsem byla vyplacena českými devíti stovkami a mohla odjet domů, na rozdíl od komparsu, který hrál "náhodné chodce" a čekalo jej ještě večerní natáčení.
Až se stanu filmovou star, tento filmový začátek budu dávat zuřivým reportérům do placu :)))

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Hurá, dneska běžel druhý díl Místo činu Ostrava a jsem tam!!!!! Na začátku veze policistka přepadenou dívku domů na hotelák a když jdou chodbou, na konci jsem já ve světlé bundě ještě s jedním chlapem
Helenka Vambleki
Liborku, nebyl důvod, kamera byla ode mne asi 30 metrů :-)
Libor Farský
Já bych měl hroznou trému.
František Matoušek
Flmování to je zážitek. Zůčastnil jsem se natáčení amerického filmu "Most u Remagenu". Za dobu natáčení jsem poznal řadu amerických herců (Benn Gazara), skupinu kaskadérů, členů filmového štábu, ale nejvíce partu pyrotechniků, byl to otec se dvěmi syny. Jmenovali se Logenovi. K této skupině jsem byl tak říkajíc přidělen, abych jim byl nápomocen. Pokud tedy někdy uvidíte tento film a budete obdivovat efekty jako jsou výbuchy bomb, nálet bombardérů na most, dýmování, útok tanků při pádu domu, nastřelování jedoucí kolony amerických vozidel podél vody (Vltava)z druhého břehu a řadu dalších efektů, vězte, že malinkou zásluhu na tom mám i já. O Logenových musím říci, že to byli bezvadní lidé a že těch pár měsíců jsme si docela rozuměli. Na důkaz přátelství mě i moji manželku Ivanku pozval pan Logen na recepci k oslavě Dne nezávislosti, kterou v průběhu natáčení filmu uspořádal. Při zpěvu písničky „Škoda lásky“ jsme se mu však marně snažili vysvětlit, že tuto píseň, kterou zpívali američtí vojáci za války nejčastěji, složil náš skladatel Jaromír Vejvoda.
Alena Vávrová
Palcuji, "podnikavá dívko"!
Hana Rypáčková
Právě to čekání až zahřmí. Tak tě obdivuji. V příbuzenstvu mám komparzistů dost. Mnohdy to je velmi únavné, dokonce byla i zlomená ruka z bruslení... A nebyl to pracovní úraz, be smlouvě to není uvedeno. Tvoje blbost. Určitě dej vědět.
Eva Mužíková
Helčo, tak příště alespoň půl hodiny na plac...
Jana Slavíková
Určitě to bude velká role. Jen se při dívání nesmí mrknout :-) Dobrá zkušenost a za honorář pěkný letní botky!
Soňa Prachfeldová
Helenko jsi dobrá :-)
Dana Kolářová

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.