Podzimní terapie
FOTO: autorka

Podzimní terapie

18. 10. 2021

A je to tady. Podzim!

Zpočátku přívětivý, dobře naladěný, sluníčko hřeje, příroda září pestrými barvami, zdá se, že léto nikdy neskončí, je nám hej! A najednou, bez varování, se ráno vzbudíme a za okny není vidět nic než mlha! Mlha, bílá a hustá, která se převaluje sem a tam a nám, pomalu a jistě, padá na duši splín. Příroda se chystá ke spánku a je jí celkem šumafuk, co si s tím podzimním počasím počneme. 

Znáte to jistě také! A co s tím? Jak zahnat myšlenky na podzimní plískanice, krátké dny a blížící se zimu? Chtělo by to terapii! Jistě, ale co nám pomůže?! 

Muzika - je dobrá. Můžeme snít a zapomenout.

Pokec s kamarády - určitě zabere. Vzpomenout na dovolenou a krásné letní zážitky.

Ale co zabírá, u mne určitě, je láska. Jenom klidně čtěte dál. Láska trvalá, která mne provází celý život. KNIHA! Je věrná, nezapomíná, je vždy po ruce, potěší a pohladí na duši. Láska moje největší - Co život dal a vzal od Betty MacDonald. 

Není nic krásnějšího než se pohodlně zachumlat v teple s voňavou kávou a nasávat energii nejen do dlouhých podzimních dnů, ale kdykoli, když smutek padne na duši. Terapie knihou nezklame nikdy!

Nemáte žádnou takovou knihu? Nevadí! Zajděte do nejbližší knihovny a nechte se inspirovat.

Kniha je láska, co musíme mít...

Hodnocení:
(4.9 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Betty Mac Donald je moje oblíbená autorka :))
Vladislava Dejmková
Podle diskuse vidím, že jde o článek, který se tu už objevil vícekrát. Ale stále to platí a funguje. I tato kniha je moje oblíbená, vytáhnu ji nejen na podzim, ale také když déle marodím. Ale je i pravda, že dnes si spíš něco pustím na Netflixu.
Dana Kolářová
Jani, k tvému …Bývala jsem schopná číst celý den bez jídla i pití… přidám ještě – i celou noc a ráno jít do práce. Hm, nějaký čas už to je. :-) Lidská srdce jsou široká a pojmou mnoho druhů lásek. Děkuji, že jsi básničku připomněla.
Jana Šenbergerová
Já se na podzimní plískanice těším, protože pak vůbec nic nestojí v cestě tomu, abych zalezla s knížkou kamkoli a zapomněla na všechny ostatní "podružnosti" tohoto světa. Bývala jsem schopná číst celý den bez jídla i pití, což se mi teď rozhodně nemůže stát, protože jsem pod dohledem svého zodpovědného partnera. A i kdybych já hlad neměla, on ho bude mít určitě. :-) Svou lásku teď dávám jen lidem, zatímco knihy jsou předmětem mé neutuchající vášně. Napsala jsem o tom v roce 2012 dokonce básničku a tímto si dovolím poslat ji znovu do oběhu.
Dana Kolářová
Děkuji za milé komentáře a příjemné zážitky s knihou.
Nina Šachová
Růženko, já jsem chodila v mládí s jedním fajn klukem, který knihy miloval nade vše. Měl je všude. Jednou jsem k němu přišla na rande nažhavená na objetí a polibky, a aby mu to došlo, vzala jsem pár rozložených knih z gauče a položila na koberec na zem. Dostala jsem ledovou spršku, jak to s knihami zacházím a posléze vykázání. Já jsem chtěla lásku, ale on jí dával knihám. I takoví jsme tenkrát byli.....
Růžena Antlová
Co život dal a vzal.Mám ji ve své knihovně a četla jsem ji několikrát.Dnes dávám přednost televizní obrazovce a PC.Za svůj život jsem přečetla spousty knih hodně jsem je kupovala a hodně jsem navštěvovala knihovnu.Včera jsem byla na Floře a prodávali tam knihy a pohádky po dvacetikoruně bylo mi docela smutno ,že u stánku nikdo nenakupoval.Své děti a vnoučata jsem učila milovat knihy ale dnes dávají mladí lidé přednost počítači a diskotékám .
Jiří Libánský
Betty MacDonaldová mne vždy spolehlivě pobaví. Škoda, že už nemám na čtení tolik času. Nejvíce jsem asi četl když jsem pracoval u filmu, kde se stále na cosi čekalo. Četl jsem někdy i čtyři knihy za týden. Většinou z rozsáhlé pražské Městské knihovny. Dnes si vezmu knihu před spaním. Usnu však většinou dříve, než dočtu ku konci stránky.
Nina Šachová
I můj jeden z nejoblíbenějších titulů, při jehož čtení moje starosti odplouvají kamsi do neznáma...
Marie Bartošová
Co život dal a vzal Betty MacDonaldové patří k mým oblíbeným. Vejce a já se mi taky líbilo, ale optimizmem, se kterým se dají zvládnout mnohem těžší situace, než je podzimní splín, je asi ještě víc prostoupena zmíněná ,,trilogie". Díky, že jste mi ji připomněla, jdu ji do své knihovny vyhledat a hned se do boje s mlhou a steskem pustím !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.