Gipsy. Odvážný styl, který seniorkám sluší
Ilustrační foto: pinterest.com

Gipsy. Odvážný styl, který seniorkám sluší

10. 5. 2019

Výrazné barvy, dlouhé sukně, šály, šátky. Výšivky, potisky, hrubě pletené svetry. Takovému stylu se říká gipsy, neboli cikánský.

Mnohé ženy, které jsou nyní v seniorském věku, ho nosily v době svého mládí, kdy byly v módě rozevláté sukně a bohémský vzhled. Je však nesmysl říkat: To už se ve vyšším věku nehodí. Je tomu právě naopak.

Tento styl totiž splňuje mnoho z toho, co dámy vyššího věku od módy očekávají. Sukně jsou dlouhé, pohodlné. Halenky jsou volné. Šátky a šály milosrdně zakryjí nějaký ten nedostatek či přebytek. Barvy jsou výrazné, takové jaké mnohé starší ženy mají rády, protože mají pocit, že je takzvaně rozzáří. Přesto se tohoto stylu mnoho žen bojí, protože jim připadá příliš výrazný, provokativní, zkrátka neobvyklý. Je pravda, že takto oblečená žena na ulici poutá pozornost.

Na druhé straně o ní nikdy nikdo neřekne, že si hraje na mladistvého diblíka, že je poněkud směšná. To rozhodně ne. Je to styl, který vyznávají umělkyně, ženy svobodomyslné a sebevědomé. Zkrátka takové, které nechtějí být usedlé šedé myši splývající s davem a je jim úplně jedno, že za jejich zády sousedky říkají: Ta má ale ránu, co?

Někdo tomu říká rána, někdo zábavná móda, někdo touha odlišit se. Někdo tento styl odsuzuje, někdo obdivuje. A to je jeho podstata: Nikoho nenechá chladným.

Tak tady je malá ukázka žen, které se ve vyšším věku gipsy stylu nebojí.

móda
Hodnocení:
(3.9 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Růžičková
Líbí se mi téměř všechno. Jen to mít kde koupit. Pohodlné, příjemný materiál (nejlépe len), sežvejkanost na denní nošení nevadí. No a do společnosti se starší ženská musí načinčat trochu víc.
Soňa Prachfeldová
Souhlasím Kateřino, jak je teplo, ráda navlékám volne delší sukně, nosím teplejší i v zimě a cítím se v tom velmi příjemně. I baculky si to mohou obléknout a vypadají v tom dobře. Když jsem tancovat, 90 % žen nosí dlouhé kalhoty a věřte, muži i ti starší se rádi otočí za sukní :-)
Kateřina Baziková
Jistěže nemá smysl se do něčeho nutit- Já jsem článek pochopila tak, že se starší dáma nemá vzdávat toho, v čem jí je dobře a co se jí líbí. Já nosím dlouhé a většinou i barevné sukně, dlouhé šaty, barevné kalhoty atd. V dlouhých sukních se dá dělat všelicos, v těch svých jsem prošmejdila nejednu antickou zříceninu či ruinu johanitského hradu. V létě jsou velmi pohodlné, jak látka vlaje, ochlazuje nohy. A když se naučíte si je autiomaticky přidržet, nezakopnete o ně. Ostatně si myslím, že kdy jindy než ve vyšším věku se má člověk v oblékání trochu odvázat. Co je komu do toho, co mám na sobě?
Jarmila Komberec Jakubcová
Ano - na Ibize jsem se s tímto stylem často setkávala a to hlavně u seniorů. Dozvěděla jsem se, že na ostrově v šedesátých letech žila velká skupina příznivců hnutí hippes.
Soňa Prachfeldová
To by se asi mojí Mystince nelíbilo :_)
Karel Boháček
Toto jsem viděl na hippies na Ibize. Tam je tak snad oblečený každý.
Josef Borecký
... a to zase mě dámy se většina těch modelů líbí :)
Zdenka Jírová
Toto opravdu mít nemusím
Eva Mužíková
Ani já bych se v tomto stylu necítila dobře.
Jarmila Komberec Jakubcová
Styl gipsy není můj šálek čaje.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.