Jablkové smažinky

Jablkové smažinky

21. 10. 2012

A je tu období dozrávání a sklizně jablíček. Způsoby ukládání či zpracování jsou všeobecně známé, někdo má rád jablka v přirozeném stavu, někdo naopak tepelně zpracovaná v různých variantách, pečená, vařená, ale můžete zkusit i smažená.

Ingredience

1 kg jablek
300 g polohrubé mouky
2 vejce
4 dcl mléka
lžičku cukru
nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli, olej
moučkový cukr, vanilkový cukr (případně skořicový cukr)

Postup

Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na 1cm vysoká kolečka, namáčíme do těstíčka připraveného z mouky, vajec, mléka a citronové kůry a ihned je vkládáme do rozpáleného oleje. Osmažená kolečka pokládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk, pocukrujeme moučkovým cukrem promíseným s vanilkovým, popřípadě obalujeme v cukru skořicovém. Můžeme konzumovat teplé i studené. Rychlá jednoduchá dobrůtka a je to mňamka.

Dobrou chuť.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Ani kompot, ani štrúdl, ale řízky z jablíček vyzkoušejte. Dobrou chuť.

Zpět na homepage Zpět na článek
Zavřít reklamu