Oranžové kolo
Foto: autorka

Oranžové kolo

18. 6. 2019

V rámci Dne otevřených dveří v Elektrárně  Dětmarovice lidé pravidelně šlapou  na cyklistických trenažérech. Letos se tato akce konala v sobotu 8. června 2019.

Tentokrát však byla změna. Nešlapalo se na  cyklistických trenažérech, ale na „kolech pro vozíčkáře“  (handbike), kde se „šlape“ rukama. Vyšlapaná energie se převádí na finance.

Tentokrát stála proti sobě družstva ze dvou sousedních měst. Jedná se o partnerská města, do kterých elektrárna dodává energii. Bojovali proti sobě Senior klub Bohumína a Orlová.

Každý človíček šlapal 1 minutu. A věřte nebo ne, někdy je obyčejná minuta skoro nekonečná. Zapojit se mohl kdokoliv. Zatímco na straně Bohumína stála spousta seniorů, na protější se potili hlavně mladí sportovci. Škoda, že studentů našich škol nás přišlo podpořit  minimálně.

Napětí bylo obrovské. Ve vedení se města celkem pravidelně střídala. Ke konci přišla maminka s malými dětmi, kteří si to také chtěli zkusit. Nechtěla pochopit, že se nejedná o hru, ale o něco zcela jiného. Takže, když jsme viděli, že proti sobě bojuje 5tiletý chlapec proti 30tiletému chlapovi, plnému síly a odhodlání, byli jsme z toho trochu nešťastní a smutní.

Po třech hodinách akce skončila. A myslím, že spokojenost byla na obou stranách. My jsme se sice umístili na krásném druhém místě, ale rozdíl mezi družstvy nebyl ani 200 Kč. Takže jsme to mladým sportovcům nakonec dopřáli a sami jsme odcházeli se šekem velice spokojeni.

Ráda bych poděkovala všem, kteří se této akce zúčastnili a náš Senior klub podpořili!!!

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
… nepatří to sem ale je to nezapomenutelné a dnes se to oceňuje až v Praze... Na fotce za Majkou S. fandí naše maličká ŽENA Majka Strzondalová, která nám na našem zájezdu ve Švédsku zachránila Soničku S. při plavání... Víte to, , kdo jste tam byli s námi z i60? Pořád to všem říkám u vody, že plavci se topí potichu... Nikdo to neviděl, jen se Soňa ztratila a Majka se pro ní ponořila... Děti jsem ALE učila v PŠ, že tonoucí se stébla chytá...
Květuše Pinkasová
Jsem zasypaná velkým množstvím fotek ze všech stran!
Květuše Pinkasová
Ano, v tlačenici po 1 výkonu vidíte i zezadu Pepu, jak bedlivě s úžasem neuvěřitelnou snahu všech sleduje. Šlapal s některými 2 krát! Přijeli šlapat i moji turisté - cyklisté a pokračovali dál na trase do Polska. Viděla jsem tam i své neteře s dětmi ale šlapali za svou Orlovou. Krásný souboj byl obou starostů. To bylo skandování slyšet až na konec světa. S tím orlovským Mirkem Chlubnou jsme se v Orlové věnovali kdysi dětem. Klubovny si budeme určitě všichni víc vážit i se vzpomínkou na náš meziměstský seniorský souboj, za neuvěřitelného počtu přes neuvěřitelné i zdravotní stavy... Hanka nás opět s elánem, přes to své ne/zdravíčko úspěšně motivovala.
Hana Práglová
My se všichni šīleně snažili !!! Já našlapala 598.Za půl hodky jsem jako vedoucí musela šlapat pro protidružstvo....Proti mė šlapal chlap....Sìly mi chybėly,přesto jsem se snažila. ...výsledek byl takový,jaký byl a jsme na to pyšnì.
Zuzana Pivcová
Tolik, Majko? To já měla tehdy v Týně jen něco přes 180 Kč.
Marie Seitlová
Hani, je fajn, že jsi o naší akci napsala. Když jsem šlapala, tak ta minuta byla hodně dlouhá, ale zvládala se. Já našlapala 548 Kč. Všichni jsme se povzbuzovali, byla to výborná akce a hlavně našlapaná částka pro náš klub.
Alena Tollarová
Dvě stovky sem, dvě stovky tam. Když jde o dobrou věc, každá kačka dobrá :)
Eva Mužíková
Tak konečně vím o co šlo. Díky.
Anna Potůčková
Určitě skvělá akce pro potřebné - sama bych to vyzkoušela, kdybych tam byla
Zuzana Pivcová
Díky, Hanko. Pamatuji si, že akce v podobném duchu probíhala před několika lety v rámci tzv. Oranžového léta, pořádaného Jadernou elektrárnou Temelín, při vltavotýnských slavnostech. Tehdy se také šlapalo po dobu dvou minut. Pro mě jako nejezdce to bylo zvlášť náročné. Ale dala se nastavit náročnost, jako u rotopedu. Výtěžek byl věnován Domovu sv. Anežky pro mentálně postižené.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.