Stalo se v Kořenově
Kořenov 2019

Stalo se v Kořenově

11. 6. 2019

To jsou věci v současné módě! Styling dělá kotrmelce. Nemáte náhodou také patrové kalhoty? Jitka Mošovská je má. Krásné modré, obdařené zipy tak, že si můžete nohavice odepnout a z dlouhých kalhot udělat kraťasy. No a do Kořenova se v těchto kalhotách  Jitka vystylingovala. Slušelo jí to, neboť měla ve stejné barvě i vestu. No, bylo co závidět.

Jak už všichni víme, počasí obstarala Jindřiška na jedničku. Slunce náramně hřálo, tak co doma? Šly jsme si  pospat po poledni ven. Já jsem usnula na houpačce opřená čelem o hranu klandru, Pavla se rozložila na drobných kamíncích jak fakír a Jitka se položila na úzkou lavičku. Vyhrnuly jsme  nohavice, co to dalo, a nohy  nastavily slunci. Ale Jitka ne. Ta si rozepnula zipy, vyvlékla nohy z nohavic, aby si kalhoty nezmuchlala, a  spokojeně odpočívala.

Konec lenošení, zavelela jsem, jde se turistovat! Rýha na čele od klandru dodala mému povelu vážnost. Pavle se pomalu vyrovnaly ďolíky po oblázcích, uhladily jsme zmuchlané nohavice a Jitka překotně připínala ty své. Ale ouha, ono to nebylo jednoduché. Jaksi to nechtělo pasovat.Tak druhý pokus na druhou nohu. Zase nic, navíc se zip zadrhnul a nešlo s ním hnout. Pavla, hrdá na svoji praktičnost, přispěchala na pomoc. Nohavici přikládaly, odkládaly, otáčely, studovaly, prohlížely stehno, zda je její vlastní...ale nohavici nepřipnuly. Jitka je hodný člověk, smířený s osudem, a byla ochotná špacírovat s jednou nohou obnaženou. Ale i my jsme hodné, zavedly jsme ji do pokoje, vysvlékly z kalhot, chvíli v zadumání přemýšlely a nohavice připnuly. To bylo radosti, mohly jsme vyrazit za krásami Jizerských  hor.  A to je konec pohádky o zlobivé nohavici v Kořenově. 

PS: Jitko, bylo nám s tebou veselo a máme tě rády!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Mošovská
Helčo, já jsem zase mohla vyfotit Tebe, jak neseš zbytek piva ve svačinové krabičce Dimkovi, který byl pod stromem s Limi. Taky "prča", ne?
Helenka Vambleki
Sqělé! Já viděla z okénka hostelu pobíhat Jitku kolem hřiště coby ranní rozcvičku, ale že běhala po Kořenově alá chytrá horákyně - oblečená neoblečená - to jsem nezaregistrovala, zkrátka Lidmi s foťákem nezaváhala a tak se můžu dneska smát, až se zase dusím... :-)
Hana Polednová
To je super, moc jste mě děvčata pobavily. Škoda, že jsem u toho nebyla. Viděla jsem vás ale ráno z okna hostelu, jak jste běhaly. Lidmilka s Pavlou a Jitka ležela na lavičce a cvičila a pak si dala kolečko také okolo kurtu. Ale bohužel jsem to nezdokumentovala, protože jsem měla baterii z foťáku na nabíječce. Díky za hezký článek Lidmilko.
Hana Rypáčková
Tak jsem se podruhé nachechtala, už když jste to líčily u stolu, byla legrace...Bylo tam prima...Hned bych s vámi zase někam vyrazila.
Dana Kolářová
☼ ☼ ☼ :-) :-) :-)
Marie Doušová
Také takové kalhoty vlastním a vždy si musím dávat pozor na přidělání nohavic. Chce to klid a ono se to podaří. Moc úsměvná povídka z Kořenova. Dík.
Anna Potůčková
Kdybych si někdy takové kalhoty pořídila, tak s nimi bych si pořídila i fix na textil a na neviditelném místě bych si vyznačila P a L (pravá - levá)
Alena Vávrová
Prima pohádka ;-))!
Elena Valeriánová
Lidmilko, znám takové kalhoty. Můj Honza je má a dokonce je nosil i v Kořenově. Když vidím váš zápas s nimi, a to jste holky šikovné, už se nebudu na něj zlobit, že si je neumí sám připnout. Půjdu do kleku a připnu mu je sama bez reptání. Dosud jsem skoro vždy reptala.
Marie Novotná
No,prosím,zase vím víc.A my to neviděli.Tohle muselo být zajímavé podívání.Tak třeba příště se s vydáme s vámi. :-) Článek i foto se moc povedlo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%