Jízda "sockou"
Ilustrační foto: ingimage.com

Jízda "sockou"

16. 6. 2019

Jsem chudý občan tohoto státu, a tedy jezdím MHD, čili "sockou", jak říkají dnešní mladí. Má to svá pro i proti, jako ostatně všecko. Dá se v poklidu číst, koukat kolem, učit se, ale i zaposlouchat se do zvuků okolí a někdy chťě, někdy nechťě se stát divákem či účastníkem dění, případně hovorů. Jsme totiž součástí okamžiku. 

Podělím se s Vámi o jeden ze zážitků nedávné doby, jenž ve mně zanechal svou stopu. Tramvaj, nikoli plná, leč slušně obsazená. Na jedné zastávce nastupuje mladá žena, spíše ještě dívka, levou nohu od kotníku až po pr.... (pardon) sedinku celou v sádře. Na pomoc francouzské hole. Ač kus od dveří, zvedám se, abych ji pustil sednout, neboť lidé sedící blíže  u dveří jen čumí. Nakonec se přeci jen, i když se zjevnou neochotou, zvedne pán na sedadle těsně u dveří. Solidní padesátník v dobře padnoucím obleku. Dívka mu s úsměvem poděkuje a trarmvaj míří k další zastávce. Nelze si nevšimnout, že dívka je velice hezká a vzbudila pozornost nejen mužské části cestujících. Pán, který ji pustil sednout, stojí nad ní a zcela nepokrytě jí kouká do výstřihu.

Najednou snad hlasitěji, než bylo rozumné, položí nečekanou otázku: "Copak, slečno, sport?" Tramvaj pojednou jakoby ztichla. Lidé chtějí slyšet příběh. Slečna si pána prohlédla od hlavy k patě a pak s úsměvem odpoví. "Sport ne, sex." Nastalo ticho. Pánovi spadla brada, ostatní jen nevěřícně koukali a všichni čekali na pointu. Slečna, vidouc zájem, se ještě jednou na pána podívala a lakonicky dodala: "Vyhýbala jsem se dítěti a spadla z postele." Nasadila si sluchátka a koukala z okna. Pán zůstal s otevřenou pusou, lidé kolem si začli cosi šuškat, no a já, já jsem okamžitě vystoupil i přes to, že o tři zastávky dříve, a venku se rozchechtal na celé kolo. 

No, řekněte, není jízda "sockou" úžasná?

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Hromadná doprava je pro mládež dnes "socka" a zítra půjdou demonstrovat za lepší ovzduší. Ivane, prima příběh, takové mám ráda, které se vynoří z běžného života.
Hana Rypáčková
Pobavila jsem se..Taky jezdím sockou, ale bez nohy v sádře. To bych asi nedala. Jó mládí.
Jitka Hašková
Pěkný příběh.
Marie Doušová
Zážitek vtipně popsaný a sockou také někdy jezdím .Když nechvátám , tak raději všude pěšky.
Zuzana Pivcová
I moje někdejší kolegyně z archivu jezdila denně sama autem do práce, protože "přece nebude jezdit sockou". Takže nejen výraz dnešních mladých. Povyprávěl jste zábavně a pobavil. Škoda, že mnohdy vyslechne člověk za jízdy i mnoho dalších, nevkusných a obsprostlých hovorů, které zábavné nejsou. :-D
ivana kosťunová
Jí bych to nevydržela až na zastávku a rozchechtala bych se už v té tramvaji :))
Vladislava Dejmková
Dnes jsem jela vlakem a i tam nastoupila skupina mladších a vykřikovali něco ve smyslu, že dnes jedou mimořádně sockou. Jezdím vlakem často a docela se bavím. Člověk vyslechne ledacos a někdy má opravdu co dělat, aby se nesmál nahlas.
Zdenka Soukupová
Pane Ivane, jezděte sockou dál a hlavně pište! Krásný zážitek.
Marie Seitlová
Super jízda sockou, pobavil jste.
Dana Puchalská
Super, pobavila jsem se. :-) :-) :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%