Jízda "sockou" podruhé
Ilustrační foto: pixabay.com

Jízda "sockou" podruhé

20. 6. 2019

Je - a netuším, proč - všeobecně známo, že ženy, ač touží po dobrotě, laskavosti a něze, všeobecně jsou přitahovány spíše muži typu drsňáka až neurvalce (dámy prominou).

Jak jsem se zmínil, jezdím do i z práce "sockou" a sem tam vyslechnu i nějaký ten rozhovor. Včera jsem nasedl do autobusu a bezmyšlenkovitě čučel na ubíhající hřbitovní zeď, když se za mnou ozvalo "...víš, on mi Olda pořád říká, že jsem jeho a že si mě vezme za manželku, ale já ho nechci..." Hlas zněl mladě, velmi mladě.

"A proč si nechceš vzít Oldu za muže?", zazněla vzápětí otázka hlasu ženského, podstatně staršího. Nedalo mi to a  "nenápadně" jsem se zavrtěl, abych si obě účastnice mohl prohlédnout. Na sedačkách za mnou seděla dívčina, tak 9-10 let, evidentně s babičkou. Což se záhy potvrdilo.  "No, víš, on je Olda zlej, dělá ošklivé věci, krade dětem jídlo, a vůbec se nechová hezky, tak, jak bych chtěla, ani ke mně ani k ostatním. A ani k paní učitelce, dneska na ni dokonce plivnul." 

Babička vstřebávala informace.  "To je opravdu špatné, takové chování, to se opravdu nedělá, vůbec se Ti nedivím, že toho Oldu nechceš za muže." Nastalo ticho..........celou jednu zastávku. A najednou..."Já si asi vezmu Pavlíka, víš, babi? Pavlík je strašně hodnej a na mne asi nejvíc ze všech, dobře se učí, krásně se směje a má krásně modré oči.!" V ten moment mi spadla brada. Čekal jsem, že bude mít lepší mobil, značkové oblečení, boty  či co já vím,( jak je dnes obyklé) ale tohle? "To je hezké", odvětila babička, "a asi Tě má i rád, holčičko, ale to víš, všechno má svůj čas....."

To bylo to poslední, co jsem zaslechl, neboť jsme dojeli na další zastávku, kde obě vystoupily. Díval jsem se za nimi. Byl jsem překvapen a nutno dodat, že mile a příjemně. A také mne to zahřálo u srdce. Není ještě všechno ztraceno...

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Matoušek
Hezky odposloucháno...
Jitka Hašková
Bezvadný dětský příběh. Jen tak dál.
Libor Farský
Tyto dialogy mezi dětmi bohužel přestávají být roztomilé když se začnou oslovovat "vole". Zažil jsem to párkrát i u holek.
Eva Mužíková
Na Vaše články se budu těšit, píšete zajímavě.
Lidmila Nejedlá
Hezký příběh, Ivane, jsi dobrý pozorovatel. Piš.
Naděžda Špásová
Ivane, tohle znám, máme jedenáctiletou vnučku. Od školky už těch chlapečků bylo několik. Její mamince vždycky říkám, že po mně někdo být musí. U nás jezdí bus a trolejbus, občas jedu se sousedkou ze sídliště, té říkám černá kronika. Máte kliku, aspoň jdete do práce radostněji. Mám na mysli vaše veselé příběhy ze socky. Hezky napsané. :-)
Věra Ježková
Já jsem dnes cestou tramvají (slovo socka nesnáším) nedobrovolně poslouchala, jak mladá žena obchoduje po telefonu s pozemky.
Dana Puchalská
Ano, dětské sny jsou krásné. Občas v socce slyším taky podobné příběhy. Někdy jsou ale méně roztomilé.
Hana Rypáčková
Je to moc hezké. Ale jak dlouho jí tento názor vydrží. Kluci středoškoláci si povídali :" Sednu do auta a na celé prázdniny se ztratím."A co Pavlína, jede taky?" " Z auta kývnu prstem a mám holek". " Bez auťáku jsi u holky ztracen".
Jarmila Nedvídková
Taky děkuji, moc pěkně napsané. Je vidět že jste vnímavý nejen očima /vaše fotografie/ ale i srdcem. Dětské lásky jsou prožívány srdcem, to v dpspívání se mění ....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.