Malinový brambory
Foto: autorka

Malinový brambory

22. 6. 2019

Letos to vyšlo na první letní den. Jedna z největších pochoutek mého života. Malinový brambory. Miluji jejich jemně máslovou chuť, která mi připomíná dětství a já zase slyším babičku, která volá: „ Dnes máme malinový brambory, tak honem, ať vám nevychladnou“. Oříšková vůně přepuštěného másla nás popoháněla od dětských her k lahůdce všech lahůdek.

Jakmile začnou kvést na zahradě brambory, chodím kolem keříčků jako mlsná koza. Ve škole nás učili, že když brambory kvetou, začínají se tvořit hlízy. A já je popoháním očima. Manžel je ze mě nervózní, protože ví, že začnu otravovat. „Tak ty brambory podhrabej, ať vidíme, jak na tom jsou“. On by nejraději kopal půlkilové erteple, já zase ty malé drobné kuličky. On čeká na optimální výnos, já bych ty mrňata platila zlatem. Začíná boj. On zcela ekonomicky ty sazenice brání a já neúnavně žebrám. No, a tak jsem letos zvítězila právě 21. června. K obědu byly malinový brambory. Olizovali jsme se oba až za ušima. Polité máslem, posypané jarní cibulkou s obalovanou cuketou chutnají i zarytému masožravci. A co je na nich z malin? Nic. Jsou to zkrátka malý nový brambory.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ladislav Vesecký
Perfektní mňamka. Já miluju také maštěné sádlem, sypané koprem a podmáslí.
Naděžda Špásová
Blanko, to nemá chybu. :-)
Alena Tollarová
Taky jsem čekala až do konce, kdy přijde nějaká ta malina. Ty časy, kdy na zahradě kvetly brambory, jsou pro mě v nenávratnu, ale chuť malinových brambor na jazyku zůstává.
Alena Vávrová
Měla jsem také babičku s takovým vyjadřováním, tak jsem hned věděla, "která bije". Stále mám v paměti ten modrý železňák, ve kterém babička ty malinový, později i ty normální nové brambory vařila ;-)) .
Marie Doušová
Ano, máme také rádi malé bramborky s tvarohem/máslem/ a solí. Jenom je nechávám ve šlupce.
Eva Mužíková
Blanko, dostala jste mne. Ty maliny jsem tam čekala, ale nedovedla jse si takovou spojitost představit. Vtipné. Malinové se slaným tvarohem a cibulkou, mňam. Na rohlíčky Věrko občas narazím na trhu.
Hana Rypáčková
To je dobrý.... Malinový jsem taky už vyhrabala a byly tam dvě dost velké. My to měli obráceně, já aspoň pár trsů zachránila pro výnos. Stejně žádný nebyl. Tak raději si pochutnat...
Svatava Páleníková
Moc hezky napsáno.
Mirek Hahn
První automatická reakce na článek mi rozsvítila červenou kontrolku: "nečti to, to bude nějaký trendy recept, kde hlavní roli hraje bio malinová redukce". Ale říkám si: "Blanka Macháčková, to bude mít pointu"..... A co myslíte ? Je tam ! :-)
Lidmila Nejedlá
Blanko, dobře, že jsi ten spor vyhrála. Chudák manžel!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.