Fotoreportáž: Vzhůru do krajiny
Foto: autorka

Fotoreportáž: Vzhůru do krajiny

9. 7. 2019

Na svátek Cyrila a Metoděje jsme vzali psy a vyrazili do krajiny nad Světcem. Slunce bylo trochu pod mrakem, což byla příjemná změna po těch úmorných  a dlouhých vedrech.

Louky už jsou skoro celé posekané, však moc trávy v těch vedrech a suchu nenarostlo. Co mě na svátečním odpoledni nejvíce uchvátilo, byla  oblaka.  Nádherná podívaná .

Polní kytičky už také skoro všechny odkvetly, jen traviny šuměly ve větru. Když tak procházím krajinou, pozdravím tolik  mně známé  stromy, které vidím na jaře, v létě, na podzim i v zimě. Jsou mi důvěrně známy i srnky, které se pasou na loukách. Jen z divočáků mám respekt.

Fascinuje mě výhled, který se mi vyskytne, a když je jasno, je vidět daleko. Z vršků vidím Hostomice, Chotějovice, Světec,  Bořeň na dosah, pod Krušnými horami se rýsuje Osek a Duchcov. Vidím elektrárně pomalu do chladících věží, vidím rozrytou zemi, kde těží uhlí Doly Bílina, mrká na mě Milešovka a hrad Sukoslav nad Kostomlaty. I když tyto mé výšlapy trvají léta, nikdy mě neomrzí.

Jak jsem již psala, je to úžasný kraj, kde máme snad vše na dosah ruky, a když zapojíme nohy - úspěch z krásné podívané je jistě zaručen. Je škoda, že tak málo lidí využívá dary , které má okolo sebe. Potkávala jsem velmi starou zvěrolékařku, která s batůžkem chodívala na několikakilometrové túry a říkala, že tohle potřebuje k životu, bylo jí kolem 90 let. Už jsem ji nespatřila, vydala se na svoji nejdelší pouť. Šťastnou cestu, milá paní doktorko!

Vykročte se mnou, přátelé, na letní procházku přírodou, kterou mám tak ráda.     

příroda
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Ráda taky fotím mraky ;-)), dík za krásnou procházku vaší krajinou.
Hana Nováková
Soni, krásný článek a úžasné fotky. Krásná letní procházka..
Alena Tollarová
Ráda jsem se s Tebou prošla krajinou. V Oseku jsem několikrát byla s vnoučaty v lanovém centru u rybníka, ale bohužel jsem neměla čas vyrazit na kukandu do okolí.
Naděžda Špásová
Soničko, já jsem blbec, jak jsem rolovala, sáhla jsem na ty pitomý hvězdičky. Máš to moc krásné, byla to procházka se vším všudy, viď. Napsala jsem včera něco podobného. Pro pejsky to byl parádní výběh. Fotky jsou super. :-) **********
Jitka Hašková
Moc děkuji. Krásné a zajímavé.
Daniela Řeřichová
Paní Prachfeldová, je to dar vidět srdcem a předávat své poselství dál. Děkuji.
Zuzana Pivcová
Jako vždy moc hezké. Tak jen putuj a zveřejňuj i nadále!
Dana Puchalská
Soňo, to je krása..... Je tam u Tebe v okolí hodně ke koukání. Přidávám ještě pár *********** navíc a děkuju.
Eva Mužíková
Soni, právě jsem se vrátila z procházky, otevřu Tvůj článek a krásná procházka pokračuje. Touto oblastí jsem několikrát jen projížděla autem, když jsme tam jezdili na policii pro útěkáře z polepšovny. Žádné kochání.... Krása v Tvém podání mne opravdu potěšila.
Jana Hošková
Krásné procházky, Soňo ! Výhoda těch, co bydlí přímo v přírodě :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.