Fotoreportáž: Trápení
Foto autorka

Fotoreportáž: Trápení

10. 7. 2019

Trápení jsou různá, je jich hodně a jsou ve velké většině nepříjemná. Myslím, že sem mohu klidně zařadit i trápení s přírodou. Vrací se nám léta, kdy jsme přírodu nevnímali a vědomě ji ničili. A ona nám to teď oplácí a my s tím nic nenaděláme. Poručit větru dešti neumíme a umět nebudeme. Sucho je opravdu pohlcující.

Proč to zmiňuji? Protože jsme se byli včera odpoledne tou přírodou projít. Tráva byla už posečená a místo ní byl žlutý úhor, lekníny v rybníce hynuly nedostatkem vody a v lese to nevypadalo o moc lépe. Kde normálně bývá zelená tráva, bylo jen suché listí nebo usychající rostliny a některé stromy na tom nebyly o moc lépe. Možná to nikoho zajímat nebude, ale já jsem to prostě napsat musela.

Třeba vás potěší pár fotek balkonových květin, které suchem trpět nemusí, a vistárie před naším domem.

Přeji všem léto bez trápení.

příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Nadi, máš pravdu, vnímám to stejně...je to smutné...A i když poslední dny nejsou pařáky, ale je naopak vítr a sucho, tak je to taky špatné...ještě více půda a příroda celkově vysychají :-(
Marie Novotná
Ano, sucho je všude a Tvoje fotky jdou, jako vždy, úžasné.
Marie Doušová
Souhlasím a také mě trápí sucho a lhostejnost některých lidí,kteří se v přírodě neumějí chovat.Příroda nám dává najevo ,že už nás má dost a tak se bouří.Musíme věřit , že je nás ještě hodně ,kdo přírodu opatruje a chrání. Vždyť čerpáme sílu hlavně v přírodě. Obrázky jsou krásné.Dík.*********
Ilona Erika Kolář
Naďo, příroda chudinka se ještě nesrovnala s loňským deficitem a sucho nás sužuje dál. Nevím, zda se u nás vzpamatuje oblast kolem Kozího vrchu. lesy jsou suché, voda žádná. A těch uschlých stromů! Na zahradě nám uschl pětimetrový modřín, sousedovi obrovský smrk a v přilehlém lese je třetina stromů na odpis. A vláda místo aby řešila příčinu, řeší důsledek. Opět neschválila návrh na zrušení povinného přimíchávání biopaliv do benzinu a nafty, ale chlubí se, že má projekt na propojení a výměny vodovodů, aby obce netrpěly nedostatkem vody. Ano, je to také potřeba, ale v první řadě by se mělo řešit zadržování vody v krajině, jenže to není priorita pro naši vládu. Lepší je přeci pěstovat řepku. Co na tom, že po nás potopa, hlavně že si nahrabeme. Klidně mě tu ukamenujte, ale ať si každý sáhne do svědomí, koho volil.
Anna Potůčková
Nadi takový článek by si měli přečíst všichni lidé naší planety, měli by se zamyslet a hlavně žít v souladu s přírodou a respektovat ji. Velké zásahy přírodě škodí. Krásné fotky jsi k článku vložila!
Dana Puchalská
Nechci opisovat, ale jinak to nejde napsat. Sucho je skutečně obrovský problém v celé zemi. Těch pár kapek co spadlo nedávno, to prostě nemá šanci změnit. Fotky jsou krásné a jako vždy mně potěšila ta oblaka.
Alena Vávrová
Milá Naděnko, také mě to sucho trápí a hodně se mě to dotýká. Dík za článek a fotky.
Jitka Hašková
Naďo, je to bohužel pravda a je to všude. V Krkonoších i v Praze. Díky za hezké fotky.
Věra Ježková
Naďo, dobře, že jsi to napsala. Mě skličuje i pohled na Rokytku, kterou by se teď dalo přejít suchou nohou. Fotky máš moc hezké, jako vždy. :-)
Zuzana Pivcová
To je, Naďo, opravdu velké trápení. Sama horko špatně snáším, a co teprve příroda, která potřebuje vláhu. Díky za článek s hezkými fotkami. Přese všecko mě potěšily.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...