Háčkovaná móda na léto
Ilustrační foto: pinterest.com

Háčkovaná móda na léto

10. 7. 2019

Barevné bavlnky, háček, šikovné ruce. Tato trojkombinace zajišťuje v současné době mnoha starším dámám nekonečný obdiv jejich vnuček. V módě jsou totiž háčkované součásti oblečení.

Zejména v létě mohou z obyčejné halenky udělat skvost a mladé vyznavačky takzvaného boho stylu to dobře vědí.

Podobné oblečení s háčkovanými vsadkami se prodává ve středomořských přímořských letoviscích. Jde o různé haleny či tuniky určené k nošení na pláž. Čím výraznější, tím lepší. Stačí se rozhlédnout v obchůdcích v Řecku, Španělsku či Itálii a mnohé ženy zírají: Jé, tohle bych svedla levou zadní, to je přece normální háčkování.

A pak probíhají rozhovory s vnučkami: Opravdu se ti to líbí? Ty za to chceš dát dvacet euro?

Je to super, babi, tohle teď frčí.

Takové háčkování ti udělám za pár večerů.

Fakt? A svedla bys i tašku?

Tak tady je malé potvrzení toho, že háčkování je věčné a přes různé vlny oblíbenosti a neoblíbenosti je nyní právě na vrcholu. A také jde o ukázku toho, že vůbec nemusí jít jen o módu pro mladé. Volnou tuniku či halenu s nějakou tou háčkovanou ozdobou přece mohou nosit ženy v každém věku.

móda
Hodnocení:
(4.8 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Děkuju moc za tento článek a za inspiraci. Po létech jsem se vrátila k háčkování. Háčkování se vrací do módy. Už se těším na dlouhé zimní večery, kdy beru do rukou háček a jehlice. Zkusím napsat článek a přiložím fotky s mými výrobky - až skončí léto...
Věra Halátová
Umím. Chceš něco háčkovaného? Naučím tě háčkovat. Zbytek je na tobě, zlato.
Vlasta Simonová
Nádhera. Miluju ruční práce. Co jsem se naplela, naháčkovala, navyšívala...děti si hrály nebo učily...pohodička. A co se ušetřilo tím peněz, přitom měly vždycky něco originálního. Jak rostly, tak se páralo, přeplétalo, jenže - i kvůli tomu mám špatnou krční páteř a operované karpály. Koníček byl většínež bolest a víc rozumu. Mám toho spousty, vyšlo to z módy, na tržnicích je prý všeho za babku. Tak mi to tu leží, i dečky, vánoční ozdoby...jen na vzpomínku a pěkný pohled, nikdo to nechce. Škoda.
Libor Farský
Krásnééé
Marcela Pivcová
To je zajímavé, jak se móda vrací. V té dřívější "háčkovací" vlně jsem byla schopná vytvořit z vlny i umělého lýka snad cokoliv. Se Zuzkou jsme měly několikery šaty, tašky, ponča atd., já pak doplňky do bytu: přehozy, polštáře. Teď sedím u stolku na chalupě a před sebou na gauči mám háčkovaný přehoz s třásněmi a vedle na stolečku asi půlmetrovou kočku z chemlonu. Háčkování bych zase zvládla, ale už mě nebaví.
Alena Vávrová
Zítra přijede moje pravnučka Anežka s maminkou ke mně. Vzpomněla jsem si na růžové šatečky, které uháčkovala moje maminka pro svoji pravnučku Míšu - maminku Anežky. Měly je prostřední vnučky mezi oblečky na panenky. Tak jsem je vyprala, jsou jako nové, jen do zítřka vyrobím jednu chybějící bambulku. Jsem zvědavá, co na to Míša, jestli mi aspoň dovolí v nich Anežku na památku vyfotit ;-)) .
Zdenka Soukupová
Kdysi jsem pletla i háčkovala. Děti neměly snad jediný svetřík koupený, všechny pletené. Dnes už to nedělám, ale možná zase začnu. Žluté tričko se mi moc líbí.
Hana Rypáčková
Maminka vyprávěla, jak si uháčkovala plavky a když lezla zvody, byly tak sražené, že nezakrývaly vnady.( Ročník 1919.)
Eva Haltufová
Háčkování je bezva relax, i když z něho občas bolí ruce. Díky internetu se dají najít super návody a pak nevíte, co dřív. Já právě dodělala retro síťovku.
Alena Vávrová
Jů, Vlaďko, to jsou ale krásné šatičky, na tobě si je umím představit! Já jsem dříve pletla, háčkovala, drhala, nejvíce šila, ale už jen sem tam něco pospravím, ušiji záclony, povlečení na postýlku ap.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%