Moje pokusy s háčkem
Foto: autorka

Moje pokusy s háčkem

18. 7. 2019

Na  stránkách i60 jsem narazila na zajímavý článek o háčkovaných doplňcích. Ráda bych se "pochlubila" se svými pokusy na tomto "uměleckém" poli. Nejsou to módní doplňky, ale docela praktické věci do domácnosti. 

- Polštář je ušitý ze staré záclony a dozdoben háčkovanými kytičkami

- Deka ze zbytků se hodí na zahřátí k TV  (přikládám i návod na zhotovení)

- Stínidlo na lampu se rozbilo a nemohla jsem nikde koupit nové, tak jsem si uháčkovala náhradu

- Poklop se osvědčil v létě při posezení venku proti mouchám (poklop a stínidlo jsem hodně naškrobila)

- Taška ušitá rovněž ze staré záclony (ve dvoje) je také dozdobena háčkem. Je praktická - hodně unese

- Pytlíčky na adventní kalendář - máme tři vnuky předškoláky od jedné dcery. Nemusím kupovat tři kalendáře. Do každého   pytlíčku dám 3 lízátka, 3  žvýkačky, 3 čokoládky apod... Dají se sešívačkou přichytnout na tvrdý papír  

 

Možná se vám bude některý z mých výtvorů líbit a necháte se inspirovat.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Pěkné nápady, nejvíc se mi líbí ten polštář. A zrovna jsem zastlala pod postel záclony s většími oky, bez vzorku, které mi bylo líto vyhodit.
Marie Měchurová
Já myslím, že to půjde znovu vytvarovat. Nechala jsem to uschnout na míči. Ten poklop na kovové misce...
Lenka Hradecká
Háčkuji moc ráda, nejvíce vánoční ozdoby.
ivana kosťunová
Co bychom za ně dnes daly, nemám pravdu ? Moje teta měla několik háčkovaných záclon na všechna okna, měla vzorek jarní, zimní, a ještě další. Vzpomínám, jaká to byla krása. mě se líbí to stínidlo na lampu. Je jasné, že se to musí hodně naškrobit, ale co s tím, když se to ušpiní a je potřeba vyprat ? Podruhé už to ten tvar držet nebude, mám to vyzkoušené s dečkou. Poraďte, třeba to zkusím uháčkovat také.
Marie Měchurová
Když jsem se vdávala, dostala jsem od maminky háčkované záclony. Měli jsme nový byt v paneláku a tenkrát frčely ty silonové z NDR. Dlouho mi nemohla odpustit, že jsem je nepoužila, dovedu si představit, kolik hodin nad nimi vysedávala.
Hana Nováková
Maru, jste zručná a nápaditá. Oceňuji vaši práci. Jen já jsem na pletení a háčkování antitalent. Zato se ráda pokochám prací jiných, která se mi líbí. A to moje babička nádherně háčkovala, mamince přehoz přes postele, záclony na trojdílná okna. Nikdy jsem nepochopila, jak ví, co má háčkovat, přehoz se vinul kolem ní, byla v něm jako nevěsta, upracované ruce vzaly háček a začal koncert. I to je moment, který se mi vryl do paměti při vzpomínce na babičku. Přeji vám hodně dobrých nápadů.
Dana Puchalská
Marie, vy jste mi fakt šikulka. Já háčkování neovládám. Moc by se mi líbila ta deka k TV. A ostatní díla jsou taky hezká.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...