Vyšívání slaví velký návrat
Ilustrační foto: pinterest.com

Vyšívání slaví velký návrat

26. 7. 2019

Nápisy a malé obrázky na tričkách. Nebo naopak velké plochy plné složitých obrazců. Vyšívání má různé podoby a je znovu v módě. Rozhodně nejde o starodávný způsob zabíjení volného času, který do dnešní hektické doby nepatří. Je tomu právě naopak.

Vyšívání. Mnohým lidem se ve spojení s tímto slovem vybaví staré babičky nebo znuděné mladé dámy, které nemají nic jiného na práci než trávit čas vytvářením jemných složitých vzorků pomocí jehly a nitě. Ubrusy, prostírání, které pak leží ve skříních. Jenže výšivky mohou být i něčím naprosto jiným. Mohou krásně zdobit, povznést obyčejné tričko či svetr na umělecké dílo, vytvořit originální outfit, který nemá nikdo jiný.

Vyšívání má mnoho podob a může se stát příjemnou zábavou ale také způsobem, jak si trochu přivydělat. Jde jen o to najít si svůj styl, mít neotřelé nápady a nechat pracovat fantazii. Vyšívat se totiž rozhodně nemusí jen klasické květinové motivy, ale možností je mnohem více.

Tady je malá inspirace, co všechno je možné si pod pojmem výšivka představit.

hobby móda
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Janstová
Vyšívám snad celou věčnost,prakticky celý život.Jako malá holka jsem dělala ubrusy,v dospívání jsem přešla na obrázky a to mi zůstalo dodnes.Je to neuvěřitelné odreagování.
Anna Potůčková
Jako mladé děvče jsem vyšívala hodně. A to všechno možné - ubrusy, prostírání, peřinky do kočárků a jako poslední to byly vyšívané obrazy- některé mně visí doma na zdi. Mnohokrát jsem si říkala, že bych měla ještě něco vyšít, dokud mé ruce tuto jemnou práci zvládnou
Jana Šenbergerová
Marcelo P., to je krásná a pracná výšivka, i když vypadá jednoduše.
Zdenka Jírová
Vyšívala jsem moc ráda a vyšila jsem několik ubrusů,prostírání, polštářů, ale dnes už na to nemám oči. Výšivky se mi líbí, ale ne tak divoké, jaké jsou na obrázcích. Vzpomínám si , že někdy v 70. letech byly oblíbené vyšívané riflové bundy, kalhoty.Dceři jsem tehdy pár věcí vyšila. Je to hezké zpestření ve světě čínských strojových uni - modelů.
Danka Rotyková
K vyšívání se chci opět vrátit. Mám moc ráda výšivku tón v tónu, mám ji i na bundičce z denimu. Neodhaduji ale kdy opět začnu, všechny bavlnky jsem si ale skoro 40 let uchovala s vědomím, že teď v důchodu je opět použiju.
Věra Ježková
Vyšívané věci se mi líbí, vyšívání mě ale nikdy nebavilo. Před více než 30 lety mi vyšila kamarádka vánoční ubrus na menší stůl. Prostírám ho dodnes.
Jana Slavíková
Nevím, jestli vyšívání slaví velký návrat, já vlastně vyšívám skoro celý život. Momentálně gobelínový ubrus, průměr 120 cm. Snad se podaří ho dodělat :-) J Nedávno jsem si koupila bílou vyšívanou halenku z tenké bavlny. Věci na fotkách jsou pro mě moc barevné, ale proti gustu ......
Marcela Pivcová
V době módy ručně zhotovovaných oděvů a bytových doplňků jsem kromě pletení a háčkování také vyšívala. Bylo to hlavně prostírání. Jeden ubrousek je ve fotogalerii k článku Retro cukrárna...Dnes už mě to nějak nebaví, ale tady by se mi z fotek líbila ta modrá halena.
Dana Puchalská
Vyšívání je moje hobby. Ale už mi víc než 2 roky leží ve skříni nedodělaný ubrus na vánoce. Snad ho letos konečně prostřu.
Jana Šenbergerová
Zdá se, že je načase, abych konečně dovyšívala, co jsem kdysi rozvyšívala. Jen se obávám, že moje výšivky jsou v porovnání s těmi přeexponovanými na dnešní rozvernou dobu příliš decentní. :-) Vyšívání mě ale vždycky bavilo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.