O pravnoučkovi
vnučka, matka Matyáška

O pravnoučkovi

10. 8. 2019

Tento týden jsem se zcela neplánovitě potěšil cestou do metropole. Tříměsíční pravnouček ležel na zemi na něčem podobném pelíšku pro psa, vesele kopal nohama do vzduchu a přívětivě se na mě šklebil. Něco mi chtěl asi říct, ale já jsem bohužel postrádal překladatele. Tak jsem mu alespoň potřásl jeho miniaturní, teplou ručkou a představil jsem se mu. Nevím, jak časem stráví tu překvapivou informaci, že vedle dědů mohou občas existovat i pradědové. A vedle mne stála vnučka a měla radost z toho, že já mám taky radost při pohledu na toho jejího mrňavého potomka.

Když jsme zasedli ke společnému obědu, který před našima očima vnučka vyhotovila, potěšilo mě, jak skvěle se, přes své mládí, úlohy kuchařky zastala. Méně potěšen jsem však byl faktem, že její rajská polévka byla lepší, než ta, kterou dělám já. Pro mne to bylo varování, že suchý tradicionalizmus do kuchyně nepatří.

Teď koukám na ten malý a smějící se zárodek člověka a jsem docela hrdý na skutečnost, že v genomu toho malého tvorečka je také malý kousek mého já. Docela malý kousek něčeho. Nevím sice, čeho, ale rád bych se toho poznání dožil. Doufám, že si vybral jen tu lepší část. Nechci předjímat budoucnost, ale určitě by mě to potěšilo.

 

 

 

 

Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marta Kucharovičová
Želám pradedovi a pravnukovi, aby si to spolu užili tak dlho, ako to en pôjde. Nič nie je vzácnejšie, ako dožiť sa takejto radosti.
Irena Mertová
Píšete moc hezky...
Helenka Vambleki
Na prababičku si budu muset jěště pár pátků počkat, nejstarší z osmi vnoučat má "teprve" 16, ale popsanou radost si zatím užívám s vnoučátky, těm nejmenším dvěma holčičkám je devět měsíců a všechna v jakémkoli věku jsou fajn, teď zrovna od nás z prázdnin odjíždí devítiletý a pěkně jsme si ten měsíc s ním užili. Tak pradědečku, užívej, je dobře, že každodenní starosti a povinnosti o ta holátka už nejsou naše, že naše jsou/mohou být/ jen ty společné radosti!!!
Zdenka Soukupová
Pradědečku Jene, oběma vám přeju hodně zdraví, pohody a společně strávených chvilek. Já si tohle užívám zatím s vnoučaty, i to je nádherné. Moc hezké vyznání.
Drahomíra Stínilová
Váš pravnuk má medový smích. Přejme mu, ať je jeho život taky tak sladký.
Alena Tollarová
Krásné vyznání, pradědečku :)
Lidmila Nejedlá
A jejda, teď jsem si všimla, že je to vnučka. Tak to jsou bystří pozorovatelé dva.
Lidmila Nejedlá
Ten hošík má bystrá očka, bude to dobrý pozorovatel jako jeho pradědeček.
Marie Měchurová
Moc hezké čtení. Když se dívám na ty naše malé pokračovatele, mám o ně strach, že nebudou mít takové štěstí jako my, když jsme mohli celý život prožít v míru. Proto všem našim vnukům a pravnukům přeji skvělou budoucnost uprostřed milující rodiny bez válek a přírodních katastrof....
Květa Řičánková
Moc pěkných zážitků s pravnukem. Když se měl narodit první vnuk odešli v jednom měsíci oba pradědečci. Jedné prababičky si užíval 23 roků, ona také každou návštěvu svých 10 pravnuků.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.