Do stovky: Zahrádky
Foto: autor

Do stovky: Zahrádky

20. 8. 2019

Konečně jsem zase o kousek pohnul s akcí „Do stovky“. Na poslední chvíli, volný den, díky zrušenému plánovanému programu. Oblíknul jsem se do tuláckého, batoh, pár náhradních hader, foťáky, tatranku a pití.
Neváhal jsem a razil do Zahrádek, sice je to z ruky, ale mám v okolí ještě pár míst, na která jsem se dlouho chystal. Trasa tentokrát trochu „bludička“, plánované neznačené cesty jsem těžko hledal, pravděpodobně jsem samou radostí koukal po kraji a nehlídal, kudy jít. A taky některé cesty, málo používané, pomalu v terénu mizí. Díky bludišťákování, jsem odšlapal
o něco víc, než jsem původně chtěl, ale co.... namažu nohy francovkou a bude dobře.
V tom kraji pod Vlhoštěm je všechno, ...sem tam pole, hodně lesa, kopce, potoky, údolí, rybníky... a kupodivu spousta zajímavých cílů. Taková mírná krása, co se nevnucuje.

Soutěž Do stovky
Autor: Mirek Hahn
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Přes Zahrádky jezdíme do Splavů, letos jsme tam byli v nedalekém Pekle. Zajímavé putování, pěkné fotky. :-)
Zuzana Pivcová
Je to krásná trasa a moc hezky popsaná. Na mě, lenošku, asi trochu náročná. Jak uvádí Blanka přede mnou, článek by byl kandidát na vítěze v nějaké cestovatelské soutěži. :-D
Mirek Hahn
:-)
Blanka Macháčková
Já ten kraj neznám vůbec. Teď díky tvé reportáži trochu. Napsala bych: To muselo dát práce :-), ale … Jen kdyby příspěvek byl v soutěžní kategorii Reportáž nebo Tipy na výlet, měl bys můj hlas. Věcné, vtipné, hezké.
Věra Ježková
Mirku, perfektně udělané. Přes Zahrádky jsem řadu let jezdila. Českolipsko trochu znám.
Dana Puchalská
Kolem Zahrádek jsem občas jela, ale autem. Je tam všude v okolí moc hezky.
Jana Kollinová
Podle názvu článku se mi vybavily Zahrádky u České Lípy, které jsem několikrát navštívila. Díky autorovi mám příležitost seznámit se s krásami kraje pod Vlhoštěm. Zajímavá reportáž s průvodním textem a výkladem jako bonusem pro neználky (já).
ivana kosťunová
Trochu ta místa znám, tak jsem se zájmem sledovala, kudy půjdeš. Zahrádecký zámek se svého času přejmenoval na Univerzita 17 listopadu a bydleli tam zahraniční studenti , kteří se zde učili česky. Oprava postupuje velmi pomalu, každoročně se pořádá začátkem srpna benefiční akce na jeho opravu- Noc s hvězdami.
Jitka Hašková
Moc zajímavý článek. Zahrádky znám jenom z autobusu, když jsem jezdila do Lužických hor za studentských let. Tenkrát jsme s kamarádkou hodně chodily po výletech v okolí Světlé pod Luží, ale Zahrádky byly pro nás daleko. kaple Svaté Starosty je v Loretě. Doporučuji navštívit Loretu při návštěvě Prahy, je úžasně obnovená.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.