Doba obrázková a divoká
Ilustrační foto: pinterest.com

Doba obrázková a divoká

28. 8. 2019

Nejjednodušší a nejlevnější způsob, jak změnit vzhled bytu? Vyměnit obrazy. Pěkně je promíchat, dát k sobě takové, které spolu na první pohled neladí.

Fotky, kresby, malby, plakáty, vše pěkně pohromadě, až je z toho pořádný chaos. Je to módní a sympatický trend.

Někdo má doma řadu let, ba i celý život, viset několik stejných obrazů. Někdo je má vzácné, někdo dává přednost laciným reprodukcím či obrázkům, ke kterým má nějaký citový vztah. Ale má tam pořád ty stejné. Někdo naopak mění výzdobu stěn podobně často, jako se mění levná trička.

Říká se, že to, co si člověk pověsí na zeď, hodně vypovídá o jeho vkusu, názoru na svět. Jenže současná móda toto tvrzení staví na hlavu. Designéři a bytoví architekti často na stěny věší zdánlivě nesourodé směsi, které však nakonec ve výsledku působí sladěně, zajímavě, krásně.

Kdo má chuť změnit vzhled nějakého pokoje, je pro něj právě kouzlení s obrázky a fotografiemi nejsnadnější způsob. Zajímavé obrazy, malby, fotky se dají koupit v nejrůznějších obchodech, stejně  tak jako nejrůznější rámy a rámečky. A do nich si samozřejmě každý může dát fotky své. Nebo si z nich udělat koláž. Nebo si něco namalovat. Nebo si do takového velkého rámu dát třeba jen jeden sušený list. Fantazii se meze nekladou, podstatné je kombinovat věci zdánlivě nekombinovatelné.

Tady je malá inspirace, jak neobvykle mohou nyní stěny vypadat, když se na nich vytvoří takový působivý chaos. No a když to majitele bytu přestane bavit, sundat se to přece dá kdykoli.

obrazy vybavení bytu
Hodnocení:
(5.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Všeho moc škodí, ale když se to někomu líbí proč ne.
Věra Halátová
Na té fotografii je to pěkné. Mám ráda obrázky i obrazy, ale dovedu si představit, jak to několikrát v roce uklízím.
Věra Ježková
Čeho je moc, toho je příliš. Nemyslím si, že každé volné místo na zdi bytu je třeba zaplnit obrázkem.
Elena Valeriánová
Byla jsem kdysi pozvána k jedné paní, která si ode mě koupila fotografii. Pochlubila se mi svou sbírkou obrazů a fotek, až na mě šly mrákoty. Tak ta by mohla být pro tento článek ukázkový případ. Podle mě všeho moc škodí, ale zřejmě se mýlím. Nemusím jít vždycky podle módního trendu, že? !
Dana Puchalská
Obrázky a obrazy mám ráda. A taky že jich doma mám. Je to směs fotek, kreseb a dalších milých drobností a hlavně fotek. Sice je to náročné na údržbu, ale prázdné zdi by se mi nelíbily.
Marcela Pivcová
Mám obrázky v bytě i na chalupě ráda. Nejsou to žádná cenná umělecká díla, i když, až na nějakou výjimku, jsou to originály - od současnýci i dřívějších přátel, také mám pár svých keramíckých obrázků. Nezdobí stěny natrvalo, nejsou pro mne žádnou památkou, a tak je mohu snadno kdykoliv vyměnit.
Jitka Hašková
Změnu ano, ale to, co je na fotkách bych nechtěla. Připadala bych si jako v muzeu. Ještě bych k tomu potřebovala služebnou na utírání prachu.
Hana Nováková
Mám ráda staé fotky, které jsou dokladem toho, že i moje prababičk babička a maminka byly ve své době krásné ženy, jen každá v jiné době. Pohledala jsem některá fota, nechala zarámovat. Vybrala jsem staré rámy i když dost drahé, ale fotky jsou v nich úžasné. Tak jsou nějak všichni pořád se mnou, protože někdy se mi po nich moc stýská. Ale vzala jsem i ohled na to, že stačí jen málo, aby se oživily vzomínky.
Eva Hynkova
Naprosto souhlasím se změnou - v mem.pripadě ať v domku, kde trvale bydlíme s manželem nebo na chalupě. Bývala jsem tvrdou zastánkyní všeho stávajícího- nostalgická vzpomínka po mamince, babičce apod. Postupem času mi tento přístup začal vadit, měla jsem pocit jako kdybych se " dusila, byla svázana a nesmela cokoliv " změnit. Rozhodla jsem k likvidaci některých věcí a zároveň jsem pocítila jakoudi úlevu. Uprava místností v obou nemovitostech mne posunula vpřed a radost dát do toho něco více svého. Žije se mi určitě lépe, veseleji.
Danka Rotyková
Mám ráda změnu, zvláště výzdobu Vánoc a Velikonoc promýšlím dopředu. Někdo si myslí, že je to zbytečné, ale já se tím bavím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.