Blog novomanželky: Tajná svatba 7.
Foto: autorka

Blog novomanželky: Tajná svatba 7.

6. 9. 2019

Budu se tajně vdávat, ale ještě nevím, v čem. Šťastný Dimko má jasno. Boty má ještě z promoce v roce 1979. Oblek z té doby už mu naštěstí není a náhodou si pořídil před pěti lety nový na slavnostní setkání s řeckým velvyslancem v Praze. A další už si pořizovat nebude ani na takovou událost jako je vlastní svatba, prý je to na těch několik minut úplně zbytečné a ještě ho v něm máme i pochovat. Tak se šetří! To  já na své svatbě teda šetřit nebudu. Já si pořídím něco úplně nového, protože ve svatební den chci být šik! Což o to, šaty snad tak velký problém nebudou, ale obavy mám z obuvi. Moje kopyta velikosti 41 jsou děsně neforemná. Propadlá a rozšířená klenba a navíc často hlavně ta úrazová noha dost otéká. A taky nemůžu mít boty na vysokém podpatku, protože v nich neumím chodit a musím myslet na to, že u nás je obřadní síň v prvním patře a půjdu v nich jednou do schodů nahoru a podruhé po schodech dolů.

Nikdy jsem žádné boty na podpatku neměla, maximálně tak boty na klínku, a nehodlám v nějakých šteklách padat při svatebním pochodu. Už po několika návštěvách různých prodejen, kde se s hekáním marně soukám do různých lodiček, nabývám přesvědčení, že asi k obřadu půjdu v nějakých bílých pantoflích. Helenko, přece to nevzdáš, je tolik obchodů s botičkami. Jo, to se to říká, ale opravdu do žádných bot nevlezu. Ale ještě to nevzdávám a navštěvuji prodejny s botami i v každém městě, které navštívím.

Zlaté Tesco! Opět jsem jen tak mimoděk obhlídla regály s botami a najednou jsem je uviděla. Srdce zaplesalo, ale ještě není vyhráno. Zkouším je obout a nevěřím. Já se do nich vejdu! Hurá, mám bílé botičky. Aby byly ještě trošku víc svatební, prosím Dimka, aby mi tam nalepil malinké růžičky, abych ladila s kloboučkem.

 

Svatby v seniorském věku moc časté nebývají. A proto jsme požádali Helenku, aby o svatbě, jejích přípravách, ale i nejrůznějších pocitech svých či svého nastávajícího, psala blog. Helenka souhlasila, a tak od dnešního dne sledujte její "Blog novomanželky".

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Ubezpečuju vás, že do nich pohodlně vlezu, i na fotce je přece zřejmé, že oproti patě je přední část půlkrát větší :)
Lenka Hudečková
Lodičky krásné, přesně tak velkou nohu má i moje dcera a vždy problém sehnat boty do společnosti. Když jednou za čas na ně narazí, kupuje si dvoje. Přece jen občas musí být společensky oblečena i obuta.
Eva Mužíková
Hezké botičky, ale zdají se mi moc úzké. Ale kdyby Ti nebyly, přece bys je nekupovala...
Jitka Hašková
Helčo je prima, že jsi sehnala hezké a pohodlné boty. Gratuluji.
Věra Ježková
Helo, pokračuješ stále skvěle. Pro tvé botové trápení mám velké pochopení. Celý dospělý život jsem měla č. 42, na stará kolena se mi noha rozcápla na 43. „Botičky“ by byl v mém případě neadekvátní eufemismus. :-)
Libor Farský
Bezva.
Zuzana Pivcová
Helenko, to jsi proti mně frajerka. Já bych takové střevíčky, nehledě na velikost, skutečně neobula.
Anna Potůčková
Heli, vypadají moc hezky a snad se Ti v nich i hezky půjde do schodů i se schodů. A kousek Tě snad Tvůj vyvolený přenese přes práh domu...… Alespon u nás je to tradice!
Hana Rypáčková
Tak jsem to uhodla. " Moje střevíčky celé ze zlata...."
Marie Doušová
Opr. překlepy : Nevím..nohy

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.