Blog novomanželky: Tajná svatba 11.
Foto: autorka

Blog novomanželky: Tajná svatba 11.

23. 9. 2019

Svatební kytice. Nesnáším mrtvé kytky. Na každé narozeniny, svátek či jiné příležitosti, kde se většinou obdarovává kytkou, prosím případné dárce, aby mi nedávali řezané květiny. Pamatujete si na můj klobouček? K jeho dozdobení jsem u rákosníků koupila umělou kytičku bílých růžiček.

Vrátila jsem se k nim ještě jednou a koupila hned pět kytiček, které jsem k sobě svázala drátkem. Vznikla tak malá kulatá kytička růžiček. Laik žasne, odborník kroutí hlavou, ale ať laici a odborníci na mou práci  nekoukají. Je to moje kytka a líbí se mi a svůj účel splní, budu ji potřebovat asi 15 minut. A vydrží i do dalšího týdne na recesní svatbu.

Jen ještě dořešit nějaké zabalení. Stuhu, tyl nebo krajku? Nic takového! Mám přece šikovnou nastávající švagrovou a ta má moc ráda ruční práce. Tak jí vysvětluji, co bych si přála, aby uháčkovala. Podávám jí kytičku a ukazuju, jak má přibližně vypadat takový futrál dokola a ještě si vymyslím zakončení špičkami a na papír maluju svůj výmysl. Stavrulka pokyvuje hlavou a slibuje, že se pokusí.

Za tři dny je uháčkováno, vypráno i naškrobeno. Hotový výrobek předčí mé očekávání, holka si s tím opravdu poradila na jedničku s hvězdičkou. A opět mám jistotu, že mám originál, jaký ještě jiná nevěsta neměla. A ve stejném stylu mi švagrůvka uháčkuje ještě malý kousek pro Dimka. Ten taky dozdobím růžičkou a jdu to vyzkoušet k Dimimu saku. Zastrčím výtvor do kapsičky. Dimi nevěřícně kroutí hlavou. Vždyť budu vypadat jak ženich z osmnáctého století!

 

Svatby v seniorském věku moc časté nebývají. A proto jsme požádali Helenku, aby o svatbě, jejích přípravách, ale i nejrůznějších pocitech svých či svého nastávajícího, psala blog. Helenka souhlasila, a tak od dnešního dne sledujte její "Blog novomanželky".

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Helčo, ty jsi neuvěřitelná! Moc pěkná kytička. :-)
Jitka Hašková
Helčo, tvá vynalézavost nemá mezí. Prima.
Jarmila Komberec Jakubcová
Helenko těším se na svatební fotky a vyprávění.
Hana Nováková
Už se to blíží, přípravy jdou do finále..
Marie Doušová
Ať se daří........
Hana Rypáčková
To bude Helenko svatba století....
Dana Puchalská
Tak teď už se ještě víc těším na svatební fotografie.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%