Argentinský trakař
FOTO: Cafeidoskop.cz

Argentinský trakař

4. 9. 2019

Známý partnerský a rodinný poradce dr. Petr Šmolka věří, že z lásky nemusí zůstat totéž, co z jídla, i když obojí prochází žaludkem…

Na otázku, zda láska touto cestou skutečně prochází, odpovídá, že rozhodující je momentální fáze vztahu. Jestliže se nacházíme v počátečním stádiu zamilovanosti, není zažívací trakt ve vnímání lásky rozhodně tím nejdůležitějším zařízením v lidském těle, zatímco u dlouhodobých vztahů souvisí láska s pohybem mezi spižírnou, lednicí a plotnou mnohem intenzívněji. A já osobně bych po své trojnásobné manželské zkušenosti dodala, že čím je s přibývajícími léty tento druh pohybu frekventovanější, tím pevněji se stahují pouta lásky. Alespoň ze strany krmeného partnera.

Existují celé kuchařky pokrmů, které podněcují vášeň a budí touhu… Afrodiziaka mají své jméno po bohyni lásky Afroditě. A protože Afrodita se zrodila z mořské pěny, připisují se afrodiziakální účinky veškeré mořské fauně a flóře. A prý také všemu, co svým tvarem či barvou navozuje milostné představy. Fantazii se v tomto směru meze nekladou.

Plánujete-li romantickou večeři, na stole by rozhodně neměly chybět čerstvé květiny a tlumená záře svíček. Libido podporují vesměs jídla sladké chuti či plody exotické a těžce dostupné. Takže k navození příjemného erotického dusna můžeme začít osvědčeným šampaňským s jahodami. A zatímco se ve vzduchu mísí dráždivá vůně šalvěje, zázvoru a levandule, můžeme přidat na stůl chřest, artyčoky nebo trochu ostřejší kapary. Pokud zvolíme polévku, tak nejlépe celerovou, poté pár plátků čerstvých lanýžů, několik mandliček a na závěr už zmíněné fíky nebo datle, případně banán politý horkou čokoládou… Se špetkou chili samozřejmě.

No, zní to všechno krásně a lákavě, ale realita pro naši generaci bude asi trochu jiná. Myslím, že ve většině našich mužských poloviček vzbuzuje největší erotické fantazie dokřupava vypečená kachnička se zelím a knedlíkem, což má bohužel jednu zásadní nevýhodu:

po takovém obědě či dokonce večeři nemůžete počítat s tím, že byste vyzkoušeli třeba bolívijské vidle nebo případně argentinský trakař. Jak ale tyto extravagantní pozice vypadají a jak je natrénovat, to jejich vtipný vynálezce, sexuolog MUDr. Zlatko Pastor zatím ještě nikomu neprozradil…

Já vám ovšem můžu prozradit, že pokud byste se chtěli na toto a jiná gastronomicko partnerská témata pobavit, přijďte ve čtvrtek 12. září v 19,30 do pražské kavárny Caféidoskop na premiéru hudební feérie  pod stejnojmenným názvem, jako je tento fejeton.

https://cafeidoskop.cz/?event=argantinsky-trakar 

A kdyby vám to nevyšlo, věřím, že to vyjde časem v našem malém charizmatickém divadelním studiu za pavlačí v Domě U Minuty.

Hezké vztahy u stolu i lože vám přeje

Glosa Hany Švejnohové
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Většinou je skutečnost úplně jiná.
Marie Doušová
Vtipně napsané.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.