Dušičkové mrholení

Dušičkové mrholení

27. 10. 2012

Mlha plná lampiček,
věnců, kytic i kytiček,
tlumené hlasy, svíček svit.

Po roce jsem tady znova,
nálada je dušičková,
nepřestává mrholit.

Stojím s věncem u hřbitova,
nenacházím vhodná slova,
rodiče jdu navštívit.

Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Bartošová
Díky za povzbuzení.
Jiří Libánský
Líbí se mi Váš styl poezie. Jen vhodně volené slovo či fráze jako náznak s dostatkem prostoru pro fantazii čtenáře. Tahle malá náladovka je krásně výstižná. Pár slov a je v tom vše. Název není sice až tak výstižný, ale myslím že je takový, že báseň vůbec nijak nekazí. Byly tu již, jak Zuzana píše, horší případy úpravy názvu.
Marie Bartošová
Mně se zdá, že ten titulek může znevážit celou výpověď básničky. Mrholení vůbec není to, o čem jsem chtěla psát. Nemám ráda zbytečně dlouhé pasáže, víc mi vyhovuje sevřená forma, lidový náznak i rytmika, myslím, že zkratkou se dá vyjádřit stejně, jako dlouhou epickou pasáží. Proto obdivuji Vaši poezii, paní Pivcová, bez zbytečných obezliček jdete k věci, bere to za srdce a je to o tom, co asi cítíme všechny, jen to nedokážeme jako Vy říct. A když čteme Vaše verše, je to náš příběh, ale krásně vyřčený...Já děkuji za Váš komentář.
Zuzana Pivcová
Někdy název čtenáře odradí. Mně se ta změna stala dvakrát a ani jednou neprospěla. Např. já jsem včera hrozně vystydla od nohou a o dalším mrholení se ni bytostně číst nechtělo. Teď teprve vidím, jaká je to citlivá, náznakově vzpomínková báseň. Díky za ni.
Marie Bartošová
Měla jsem 3 podzimní rýmovánky : Malá podzimní, Listopadová a Dušičková. Tohle je ta poslední. ale redakce název upravila, asi proto, že mne se stejným titulkem předběhl pan Horenský. Tenhle název se mi nelíbí, ale co se dá dělat, kdo dřív přijde...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.