Svorný nesoulad
Foto: autorka

Svorný nesoulad

16. 9. 2019

Stejnojmenná výstava se konala v květnu v přízemí vysočanské radnice. Byla na ní představena díla dvou umělců – Lenky Vojtové a Jaroslava Křížka. Lenka Vojtová se věnuje volné a užité grafice, kresbě, ex libris, ilustraci, malbě a tvorbě loutek.  Jaroslav Křížek se zabývá restaurováním, cizelováním, tvorbou soch, tepaných měděných reliéfů, šperků. Jeho nejoblíbenějším materiálem je patinovaný bronz; používá také kámen nebo kombinované techniky.  Vybrala jsem pro vás jeho práce.

Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Nováková
Věro, díky za procházku výstavou. Vybrala jste krásné kousky, někam do rodinného domu - do haly nějaký kousek na historickou komodu, uměla bych si představit.
Alena Tollarová
Lidská fantazie a um jsou bezbřehé.
Jan Zelenka
Já sice modernu moc nemusím, ale tohle je nádherné. Dobře, že jsi uvedla názvy. Divák lépe pochopí tu krásnou stylizaci autorových myšlenek.
Zuzana Pivcová
Takový krásný nesoulad bych brala i v jiných rovinách, díky, Věrko.
Jitka Hašková
Díky. Je to krásné a zajímavé. Škoda, že jsem o tom nevěděla.
Jana Kollinová
Věrko, děkuji za zprostředkování úžasné tvorby Jaroslava Křížka. Oceňuji uvedení názvu vystavených exponátů. Dívám se a snažím pochopit autorovu představivost při tvorbě díla. Zaujal mě Souzvuk, ale úplně mě pohltilo Nekonečno - je jako živá pohybující se tkáň schopná postupně uzavírat jednotlivými chlopněmi cestu zpět poutníkovi putujícími za světlem v nekonečnu. Pozitivnější je Energie II. Děkuji.
Dana Puchalská
A já šla okolo, ale nemohla jsem tam jít.. Tak se podívám aspoň takhle. Protože cestou od zubaře jsem radši mizela směřovala rychle domů .
ivana kosťunová
Věrko, nádhera- závidím, že jsi to viděla naživo.
Naděžda Špásová
Věrko, vypadá to moc hezky, určitě to bylo zajímavé. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.