Pátý ročník zlínské módní přehlídky opět zabodoval
Letošní sestava objektivem paní Dynkové ze SŠ oděvní a služeb Vizovice

Pátý ročník zlínské módní přehlídky opět zabodoval

26. 9. 2019

Je pondělní odpoledne a přípravy na módní přehlídku jdou do finále. Dopoledne jsem si zkontrolovala v rozpisu úkolů, zda jde vše podle harmonogramu a jestli jsem ještě na něco nezapomněla.

Odcházím z domu kolem půl dvanácté. Moje kroky směřují nejprve do 14|15 BAŤOVA INSTITUTU s první várkou krabic a tašek. Pod paží se mi houpe úplně nový banner portálu i.60.cz. Na recepci 15. budovy si vyzvedávám klíč, zavazadla ukládám do šatny, zamykám a odjíždím pro objednané dortíky.
Ve třináct hodin jsem zpátky. Zaměstnanci institutu rozestavují židle a stolky dle předem domluveného nákresu.  Podrobnosti probíráme za "pochodu", jak se říká:" Dvakrát měř a jednou řež.". Poté máme - já, moje asistentka a jedna z modelek - volno až do šestnácti hodin, kdy začíná zkouška modelů. Postupně přichází osm dam, některé s vnučkami, zkouší se a dolaďuje. Paní Havlíková z módního studia ZANNIA má plné ruce práce. Kolem osmnácté se rozcházíme.

V úterý jsem na place v devět ráno. Všichni zúčastnění se během dopoledne sjíždějí na místo činu. Nastávají velké přesuny do vyhrazených prostor a vybalování. O půl desáté začíná zkouška modelů "přespolním" modelkám, v deset hodin nastupují kadeřnice a kosmetičky. Studentky - budoucí krejčové - instalují figuríny a rozmisťují bannery. Asistentka Helenka chystá občerstvení. Pan zvukař si připravuje nádobíčko. Probíhá zkouška skupiny historických tanců VERE GRATIA a na ni navazuje zkouška choreografie modelek.
Sál se pomalu zaplňuje již před čtrnáctou hodinou. U baru kavárny stojí dlouhá řada na něco dobrého. Přicházejí kameramani. V patnáct hodin je plno, lépe řečeno, přeplněno. Začínáme povzbuzeny početnou skupinou děvčat z Íčka.

Co následovalo během další hodiny a čtvrt, si můžete prohlédnout ve fotogalerii pod článkem. Hezké pokoukání.

Chci na tomto místě poděkovat:
vedení statutárního města Zlína zastoupenému panem Alešem Dufkem a paní Janou Pobořilovou,
paní Zuzaně Havlíkové, majitelce módního studia ZANNIA Klatovy,
paní Miroslavě Szórádové, majitelce Red brick design shopu,
paní Kristýně Petříčkové, vedoucí skupiny historických tanců VERE GRATIA,
pedagogům a studentům SŠ oděvní a služeb Vizovice v čele s paní ředitelkou Evou Solnařovou,
vedení 14|15 BAŤOVA INSTITUTU zastoupeného paní ředitelkou Petrou Kubíkovou a produkční paní Radkou Kalábovou a
v neposlední řadě kosmetické firmě SALOOS naturcosmetic za balíčky přírodní kosmetiky.

 A samozřejmě nemohu zapomenout na historicky nejsilnější sestavu dam z Íčka:
Marii Seitlovou, Elišku Murasovou, Mirku Motykovou, Annu Čípovou, Annu Potůčkovou, Marii Foltýnovou, Janu Kovářovou, Květu Řičánkovou, Marii Měchurovou, Zdenku Žichovskou, Libuši Křapovou, Stanislavu Juríkovou a v letošním ročníku aktivní modelku Jitku Caklovou.

móda
Autor: Hana Lancová
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Lancová
Ano, bude, pokud se nestane nic nepředvídetelného. :o)))
Pavla Kotyzová
Jejda, to jsem ani nevěděla, že se ve Zlíně děje něco tak parádního. Bude podobná akce i letos? Moc mě to zajímá. Kdysi před sto lety :D jsem moderovala módní přehlídky v Prioru v předváděcím centru. A oblečky jsou pořád moje srdcová záležitost.
Dagmar Bartušková
Hano, určitě to byl zážitek. Super!
Hana Lancová
Děkuji za Vaše reakce, moc si toho vážím. Děkuji všem, kteří mají odvahu do toho jít se mnou. Hlavně těm, které oslovuji poprvé. :O)))
Marie Seitlová
Přehlídka byla úžasná, krásné modelky a hlavně perfektní organizace celé akce. Velké díky patří Hance Lanové, která celou akci i moderovala. Byl to pro mě krásně prožitý den a ještě jsem se zde setkala s děvčaty z ička a s modelkou Jitkou C. Hankou moc ti děkuji.
Soňa Prachfeldová
Paní Hanko, velká poklona za skvěšlou akci, modelky super a Jitka C. zazářila. Všem blahopřeji !
Anna Čípová
Hanko, dík za krásné odpoledne. Vše si zvládla perfektně , smekám.
Eva Mužíková
Opravdu nádherná akce, Jitka byla moc krásná.
Alena Várošová
Podle fotek pěkná módní přehlídka,pěkné modely. Jitka zářila .
Alena Tollarová
Oceňuji rychlost, s jakou se objevila tato reportáž s krásnými fotkami z přehlídky. Modelkám to opět slušelo a líbí se mi, že s fotkami putují i jména modelek, které i60 reprezentovaly. Palec nahoru!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.