17 let - nejkrásnější rok života
Má 17 letá vnučka Adélka na soutěži v Číně podruhé

17 let - nejkrásnější rok života

29. 9. 2019

Mnohdy po prožitém životě přemýšlíme, který rok  byl pro nás nejkrásnější. Já jsem si vybral "krásných 17"! Pak mne napadlo doplnit své vzpomínky i o události, které potkaly i mou nejstarší dceru a mou nejstarší vnučku v tomto roce jejich života.

Na těchto několika řádcích si uvědomíme, jak se za dobu našeho života svět změnil. Když mně bylo sedmnáct let, psal se osudový rok naší země 1968 a já byl až po uši zamilovaný do budoucí manželky a matky mých dcer. Jako Pražák jsem tento rok prožíval naplno a své zážitky jsem vtělil do své knihy Sirotek. 

Když mé nestarší dceři bylo těch kouzelných sedmnáct let, psal se další osudový rok naší země, a to rok1989. I tyto zážitky jsem vepsal do své knihy Horská dráha života. No, a letos je sedmnáct let mé vnučce Adélce, která je momentálně v Číně, kde reprezentuje naší zemi na soutěži krásy MISS TOURISM WORLD. O této události jsem zatím žádnou knihu nenapsal, protože její stránky si píše má vnučka sama svým životem.

Je to náhoda či osud, že jsme my tři v těch krásných sedmnácti letech prožívali takové osudové okamžiky našeho státu i našich životů ? Nevím a nechám to na posouzení čtenářů tohoto článku.

Můj příběh rodina
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Jo, to je zajímavé. Ale neškodilo by pár krátkých článků, co jste tedy tehdy prožil. dva průměrně velké články, a hltali bychom to, protože by nám to připomnělo náš tehdejší život.
Zuzana Pivcová
Určit nejkrásnější rok svého života bych nedokázala, zvláště po letech, kdy se vzpomínky poněkud mění k lepšímu. Navíc mě osobnostně utvářely vždy především události zdánlivě nešťastné. No, a další generace, s níž bych mohla své pocity porovnat, nenásleduje....
Jana Šenbergerová
Hezky jste se zamyslel, pane Kučero. Věrko, dík. Už jsi to napsala i za mě.
Věra Ježková
Já bych svých 17 let nechtěla zpátky ani za nic. Blahopřeji vám k sympatické vnučce a přeji jí hodně úspěchů.
Naděžda Špásová
Hezké vzpomínání, někdy to život tak zaonačí. Do minulosti se nerada vracím, v 17 letech jsem byla hrozně nešťastná a myslím, že bych ani mladší být nechtěla. Teď už chci být jen zdravá, přeji vnučce hodně úspěchů v soutěži. :-)
Dana Puchalská
Ano, život sám píše někdy takové náhody, že skoro všichni se nad tím někdy zamyslí. Já měla osobně ve svém životě taky náhody, které jsem si chtě - nechtě spojila s čísly. A vnučce přeji dobré umístění na soutěži v daleké Číně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%