Řecko - Rhodos
Foto: autor

Řecko - Rhodos

1. 10. 2019

Letošní dovolená jednoznačně Řecko. Z Brna let trvá asi 2.5 hodiny, potom jízda autobusem do letoviska Faliraki. Ubytování velice pěkné. Zvolili jsme zářijový termín a udělali jsme jenom dobře. Teplota vzduchu 28 st.Celsia a teplota moře stejná. Na dovolené si vždycky vaříme sami, nakoupíme si potraviny v místním supermarketu, vynikající jsou brambory, rajčata jsou sice trochu jakoby popraskaná, ale jsou vynikající a vaření je zde velice jednoduché.

K moři cesta trvala asi 10 minut pěšky. Mohli jsme také zvolit nudistickou pláž, vybavení pláží slušné, slunečníky a lehátka, cena za 2 lehátka a slunečník..pronájem 10 EU na den. Kousek od pláže supermarket, kde je možno zakoupit potraviny a nápoje a ostatní zboží. Pivo 1 EU, minerálka 5 EU.

Autobusem jsme se vydali na výlet do města Rhodos....jízdné 2,4  EU. Rhodos je velice hezké město, dělí se na dvě části. Staré  město a Nové město. Bylo založeno  před 2400 lety. Je tady opravdu co vidět. Spousta historických budov a muzeí. Turistický ruch tady jen kvete. Prošli jsme obě části města a máme spoustu fotografií. Na náměstí jsme ochutnali gyros in pita + pivo..cena 5 EU celkem.

Počasí bylo velmi stálé, prakticky bez mráčku. Jezdí sem hodně turistů z Německa, Holandska a také z Ruska.

cestování
Hodnocení:
(4.6 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Byl jsem na Rhodosu ještě se svou ženou, bylo to krásné, půjčeným autem jsme projeli celý ostrov, potěšili jsme se hlavním městem a užívali si středozemní pohody. Podrobné vyprávění o tomto ostrově je na mých webových stránkách oknodosveta.webnode.cz
Soňa Prachfeldová
Člověk si rád vzpomíná na pěkné dovolené a slunce, voda, co více si přát.
Libor Farský
No ano, chtělo by to obrázky...
Vladislava Dejmková
Škoda, že k článku nejsou fotky.
Helena Votíková
Omlouvam se za 2 hvezdicky. Prohlizim si clanek na mobilu, nemam delat co moc neumim. Naopak jsem chtela napsat ze Řecko neznam a ze dekuji za dovolenkovy tip.
Zuzana Pivcová
Ráda jsem si zavzpomínala. Byla jsem tam asi tak v roce 2004 v květnu, ostrov byl zelený a vše kvetlo. Za malým hotýlkem, v němž jsem bydlela, jezdil Řek s traktorem a sekal pole. Mravenci nosili v zástupech zrní do mraveniště. Ani by mě nenapadlo, že jsem ve Středomoří.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.