Jmenuji se Albert  IV.
Foto: autorka

Jmenuji se Albert IV.

9. 10. 2019

Zdravím všechny Íčkaře a přeji krásný barevný podzim. Haf!

Již delší dobu jsem nepsal, co je u nás nového. A protože se pořád něco děje, rozhodl jsem se, že napíši další povídání. Musím přiznat, že jsem zase zlobil, protože jsem se popral s úplně cizím psem, a všichni doma se na mě zlobili, vlastně ještě se trochu zlobí. Ale od začátku.

Tak jednoho dne mě kluci pustili na dvorek a docela pěkně jsme si spolu hráli. Já s nimi hraji i fotbal a jiné různé hry a připadám si jako jejich brácha. Prostě je mi s nimi moc dobře. Kluci pak byli odvoláni k jiné činnosti, a já jsem zůstal na dvorku zcela sám. Ne však na dlouho, za chvíli přišla babi, která  šla zalívat, mezi prací si vždy sedne a odpočívá. Tak jsme spolu jen tak vegetili, lehl jsem si vedle ní a byl jsem spokojený. Jen však do té chvíle, než začla štěkat Brita od Urbanů, ona je velice hodná, a když už se rozčertí, tak se něco děje. Dává avizo nám, dalším pejskům v okolí. Když začal štěkat i Lexík od Marků, tak jsem to nevydržel, vyskočil jsem a běžel k silnici, okolo šel úplně cizí pes s páníčkama, já skočil na vrátka, a ta se otevřela, já nekoukal vpravo, ani vlevo, a vrhl jsem se na vetřelce. A pak nastalo peklo. Prali jsme se spolu, jeho panička hrozně křičela, ať prý si mě naši odvedou, byli jsme uprostřed silnice, auta jezdila nahoru i dolů, ale my toho nedbali, rvali jsme se jak starý psi. Babi stála před domem a varovala řidiče, ti byli ukáznění, takže zpomalovali, naštěstí se nic horšího nestalo, pak vyběhla panička se starším Honzíkem, ale to už jsme byli skoro ve vsi, když se jim podařilo mě chytit a odvést domů. Měl jsem leckde krev, ale nakonec se zjistilo, že nebyla moje, asi jsem tomu cizímu psu trochu ublížil, ale další den byl nedaleko viděn na procházce, tak jsem byl rád, že je v pořádku. Otázka je, kdo je vlastně viník. Někdo u nás zřejmě špatně zavřel vrátka, která jsou před rekonstrukcí, a tak se stalo, že jsem je svým skokem otevřel. Já tuším, kdo to může být, ale nejsem žádný žalobníček, tak jsem zticha.

Tak toto byl asi můj největší prohřešek, jinak jsem pár blbostí ještě ztropil, ale jsem mladý pes, který se prostě musí někde vyblbnout. Mrzí mě ale to, že se naši na mě někdy zlobí.Zvláště páníček je smutný, když něco vyvedu, a já nechci, aby byl smutný, protože ho mám moc rád.

 

Děda se pomalu pozdravuje, tak z toho mám taky radost, jen aby to vydrželo a bylo v domě zase veseleji. Kluci začali chodit do školy, mladší Ríša pokračuje na gymplu, a starší Honzík začal studovat v Plzni na vysoké škole. Kluci žijí sportem, a také hudbou, jsou to správní kluci a taky moji kamarádi. Občas se tu objeví i malá Emma, je to šikovná holka a je vidět, že mě má taky ráda. A babi je spokojená, když nás má všechny pohromadě.

Tak moji milí, už jsem toho naštěkal dost, mějte se všichni fajňácky, přeji hlavně hodně zdravíčka  vám, i vašim domácím i venkovním miláčkům.

Váš Albert (jejich Albík) Haf!

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ivan Škarda
Albert je nádherný boxík. Jednoho už seniora mám doma, a taky ještě občas tropí hlouposti. To prostě k boxerům tak nějak patří.
Libor Farský
Ahoj Bertíku, pozdravuj paničku !
Věra Ježková
Albíku, dobře, že ses zase ozval. Měj se prima.
Dana Puchalská
Albert, jsi krásný a skutečně odvážný pes. Až vyrosteš tak už budeš určitě klidnější, viď?
Elena Valeriánová
Milý Alberte, to se někdy tak semele, že člověk ztratí hlavu a vyvede nějakou hloupost. Natož když ji ztratí pes. Věřím, že jsi chtěl jen bránit vaše území, ale nepochválím tě za to. Víš jak se musel leknout ten pejsek, kterému jsi pocuchal kožíšek a co teprve jeho panička. Já bych se na tebe taky zlobila. Ale jedno ti musím uznat. Vyprávět umíš skvěle. Mám radost, že vašemu dědovi je alespoň o psí chloupek líp. A co branka, už je zabezpečená? Buď rád, že máš tak skvělou rodinu a nevyváděj psí kusy. Všem přeji hodně zdraví.
Drahomíra Stínilová
Nechápu Alberte, že může někdo tak krásnýmu a obětavýmu pejskovi vyčítat, když brání svoje teritorium. Já taky nesnáším, když mi někdo drze zaparkuje ve vjezdu na silnici před vraty. Napsal jsi to moc pěkně.
Alena Vávrová
Ahoj Albiku, ráda jsem si zase od tebe přečetla, co je nového, moc hezky to umíš. Těší mne, že je to všecko tak, jak píšeš a na ten prohřešek se časem zapomene. Taky bych se zlobila, ať už bych byla tvoje, nebo ta cizí panička. Tedy, spíš bych se moc bála. Jsi už pořádný chlapák.
Hana Rypáčková
Dobré zprávy Albi.
Anna Potůčková
Albertíku, Albertíku! Máš vroubek u páníčků, vid? Ale neboj, za chvíli na Tvůj prohřešek zapomenou. Hlavně že pejsek, se kterým jsi si to rozdal je v pořádku a nějaká rána se mu brzy zhojí. Víš chybami se člověk učí, a určitě se už za branku sám nedostaneš! Tak Ti posílám pohlazení a bud hodný a poslušný!
Soňa Prachfeldová
Albiku jsi nádherný zlatak, rostes do krásy a sebevědomí. Celé tvojí milované rodince přeji zdraví a pohodu a klukům samé výborně. A hlídej a zavírej vrátka , když omladina zapomene. Jitko hodně pohody a zdraví !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%