S Karlem Gottem naposledy
FOTO: Sven-Sebastian Sajak pro commons.wikimedia.org

S Karlem Gottem naposledy

14. 10. 2019

Stejně jako k Waldemarovi jsem se vydal na Žofín k rozloučení s Kájou. Fronta přes Vltavu byla na dvě hodiny. Šlo to docela rychle. Cestou nám naléval sladký čaj Červený kříž.

Na ostrově bylo dost laviček, tak se dalo i posedět. Smutečních hostů bylo ten den asi 50 000. O všechny lidské potřeby bylo pečlivě postaráno. Jen dva lidé skončili v nemocnici. První padl policista, druhá klopýtla žena. Všude zněly Mistrovy písně.

V rudém režimu bývalo chmurno. Když se v TV objevil Gott, bylo to o něčem jiném. Zářila z něj radost a jásot… Zážitky z něj nás provázely několik dnů a rádi jsme si o nich vyprávěli. Rád jsem navštěvoval i jeho vánoční koncerty. Zpíval texty na všemožná témata.  Humorně jsme je pak spojovali s běžnými lidskými situacemi. Třeba, co zpívá Gott, když jde na toaletu: Kdepak ty ptáčku hnízdo máš? Když jde za děvčaty: To musíš zvládnout sám!

S prezidentem Husákem měl ale problém. Po zdražení cukru ho naštval svou písní: Kávu si osladím o trochu víc! Naučný slovník z roku 2000 psal o prezidentu Husákovi: Bezvýznamný politik z údobí éry Karla Gotta!

V Lucerně, při koncertu, ho dolní fanynky tahaly z tribuny za kalhoty dolů. Kulisáci ho zase vytahovali nahoru, na podium. Hrozilo ale prasknutí Mistrova oděvu! Nestalo se tak. Měl oblek šitý z kvalitní západní látky a s dobrými nitěmi.

Děkujeme Kájo, za mnohé radostné chvilky našeho života.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Fakt to bylo svérázný!
Marie Doušová
Hezká vzpomínka na Kárla. Dík.
Helenka Vambleki
Na rozdíl od pesimistických pražských okamžiků, kterými nás tady občas krmíte :) je tahle akce popsána moc hezky a je vidět, že máte Gotta opravdu rád. Na Žofíně fotil kdekdo, to je ještě snesitelné, nechutné je dělat si s rakví selfíčko-a to jste si neudělal, tak je vidět, že ještě žijí slušní lidé.
Hana Šimková
Moc hezké pane Miloši. Já mám Kájovi písně spojené s milováním a moc hezky se mi na to vzpomíná
Lidmila Nejedlá
Hezká, humorná, přesto decentní vzpomínka.
Zdenka Jírová
Hezká vzpomínka.
Zdenka Soukupová
Moc hezké, jednoduché, lidské.
Věra Ježková
Mile jste mne překvapil.
Jana Kollinová
Pane Nekvasile, překvapujete stále víc. Líbí se mi Vaše vzpomínka na rozloučení s K. Gottem.
ivana kosťunová
Tak už vím, kdo tam i přes zákaz fotil . Naštěstí :))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.