Blog novomanželky: Tajná svatba 18.
FOTO: autorka

Blog novomanželky: Tajná svatba 18.

17. 10. 2019

Před sobotní oslavou jsem byla ještě víc nervozní než minulý týden. Chtěla jsem, aby se na nic nezapomnělo, aby bylo dost jídla pití, aby se nestalo nic mimořádného. V pátek dopoledne jsem připravila slavností prostory salónu Maryška, který nám byl na oslavy zapůjčen. Na bílé ubrusy jsem naaranžovala skleničky a bleděmodré ubrousky, aby ladily k mým bleděmodrým šatům. Odpoledne přijela teta Boža z Veselí nad Lužnicí a sestřenice Věra z Děčína. Věra na íčko občas chodí a něco tušila, protože v únoru zahlédla fotku Aničky Čípové Trénink novomanželského polibku. Blog novomanželky ale propásla, protože poslední dobou na íčko neměla čas.

S těmito dámami jsem v sobotu ráno vyrazila do Maryšky. Práce nám šla od ruky. Připravit do termosek kávu, nasypat do košíků slané pečivo, nakrájet výborný medovoořechový koláč, připravit ovocnou mísu, chlebíčky, obloženou mísu, alko a nealko...Před desátou se začali scházet rodinní příslušníci z mé i Dimkovy strany. Chtěli nám hned gratulovat, ale my je prosili, ať si počkají na konec vystoupení. Mrzelo, že nedorazil můj brácha, ale největší mrzutost teprve přišla v podobě telefonátu, že  Dimiho sestra Jiřinka při přestupování na pražském nádraží upadla a zlomila si čéšku. Tak místo do Bohumína, ji sanitka vezla do pražské nemocnice a čeká ji operace. Bylo nám to líto, ale už na tom nic nezměníme. 

Přítomné jsme navzájem představili a mohlo začít kouzelnické vystoupení. Pak přišla ta dlouho očekávaná a do posledního detailu naplánovaná chvilka překvapení. Vše šlo podle plánu. Vyčarovali jsme si prstýnky a kouzelnice nás oddala. Poté jsem hostům prozradila, že to není jen hra, že jsme se v sobotu opravdu vzali a můžou nám začít gralutovat nejen k narozeninám, ale i k sňatku. Tím byla naše tajná svatba definitivně odtajněna. Nastala opravdu dojemná chvilka, kdy jsme přijímali dárečky a slova od srdce. Moje dcera Hanka byla z toho překvapení tak paf, že to dlouho nemohla rozdýchat, ale samozřejmě nám společné žití moc přeje, už proto, že její syn Matěj dědu Dimka miluje asi nejvíc ze všech osmi vnoučat. 

Přemístili jsme se do vedlejší kavárny ke svatební tabuli. Po přípitku se začala nosit dobroučká slepičí polévka s domácími nudlemi. Jako novomanželům nám dali jen jeden talíř, jednu lžíci a ubrus pod krk, ať se polévkou nepolijeme, a krmili jsme se navzájem. Bylo s hosty i personálem domluveno, že po svíčkové odcházíme zpět do Maryšky. Tam mezitím mé kamarádky upravily stoly svatebně, rozházely srdíčka, každému daly na stůl perníkové srdíčko H+D a z ledničky přinesly na stůl svatební dort. A jedlo se a pilo a rodinní příslušníci si navzájem ukazovali fotky. Hosté se pomalu loučili, až nás tam v sedm večer zůstala už jen hrstka, posbírali jsme zbylé jídlo a pití, uklidili a šli spokojeni domů. 

Dostali jsme spoustu blahopřání a jedno moc hezké přání, tak se s Vám chci podělit:

 

Dneska je slavný den - i když se někomu nezdá.
Dnes vdává se bohumínská literární hvězda.
Váš syn, dcery, vnučata slaví tu spolu,
slaví dnes s Vámi i klub seniorů.


Občas to člověk takhle cítí,
že přišla chvíle změnit své žití.
Překročili jste Rubikon - tu zrádnou řeku,
to rozhodnutí patří k zralému věku.


Ať každý problém se rychle řeší,
ať Vaše knížky dál všechny těší
a všem jen radost a vzor skýtá
v klubu seniorů Vaše aktivita.


Radostně svítí školkářům oči rozesmáté
a na tom Vy svými knížkami podíl máte.
I pro nás platí úplně to samé:
že rády jsme a hrdé, že Vás máme!


Na cestách společných ať je vždy prima
i když pak přijde žití podzim, zima.
Ať u vás úcta a radost vládne
i když vše zvládat není vždy snadné.


Ať láska naplní všechny vaše dny,
chrání vám pohodu, naplní vaše sny.
Ať vždy jen šťastni jste spolu
přeje vám celý Klub seniorů.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Dnes jsem se setkala s Helou a osobně jsem ji gratulovala. Byla tam i Dimkova sestra, tak jsem se ji ptala, jestli to bylo opravdu tajné. Potvrdila, že rodina byla velmi překvapená a opravdu nic netušila.
Lenka Hudečková
Helenko, krásně jste to udělali, gratuluji ještě jednou k Vaší společné posvěcené cestě životem :-)
Helenka Vambleki
Proč mi nevěříte, že nic nevěděli? Byli pozváni na oslavu narozenin. Na Facebooku jsem rodinné příslušníky na ten týden odstranila z přátel, sem rodina nechodí, v Bohumíně nikdo z nich nebydlí...a Michael a Stavrulka nic neprozradili. Opravdu byli všichni velice překvapeni, protože jsme spolu těch 15 let, tak už to brali jako samozřejmost, že patříme k sobě i bez svatby :)
ivana kosťunová
I já si myslím, že to hosté věděli, vždyť v Čechách se všechno vykecá. A určitě vám to překvapení dokonale sehráli, abyste měli radost. Prostě vás mají rádi. :))
Alena Tollarová
Moc vám tu radost z povedené akce a z toho, že jste po tolika letech oficiálně svoji, přeji. A Dimkově sestře brzké uzdravení. Schovali jste jí kus dortu?
Marcela Pivcová
Helenko, uvažovala jsem stejně jako Zuzka a myslím, že i kdyby Vaši příbuzní a přátelé se předem něco dozvěděli a neprozradili Vám to, byl by to výraz toho, že Vám přejí splnění všech plánů a přání, včetně toho posledního - největšího. Tak už jen samé krásné dny!
Soňa Prachfeldová
To je krásné Helenko a dojímavé.
Helenka Vambleki
Ne, opravdu to nevěděli a právě krásné bylo to překvapení
Zuzana Pivcová
Helenko, tak mám pocit, že to ti hosté věděli. A nechtěli vám zkazit radost z odtajnění. Je to tak?
Marie Doušová
Ať Vás láska ,zdraví a spokojenost provází celým Vaším žitím. Krásný dort.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%