Půjdeš se mnou na Petřín?
Foto: autorka

Půjdeš se mnou na Petřín?

20. 10. 2019

Zmínila jsem se na jednom ze setkání příznivkyň portálu, že jsem vlastně nikdy nebyla na Petříně a ráda bych se tam prošla. A tak slovo dalo slovo a v úterý 15. října jsem seděla ve vlaku směr Praha, kde na mě na nádraží už čekala moje budoucí průvodkyně po Petříně Jitka Hašková.

Oproti pondělí, kdy nebe zdobily mráčky a sluníčko, úterý bylo kalné jako voda po dešti. Nebe pokrývala jednolitá ocelová šeď a bohužel se na tom do večera nezměnilo nic. Nám to vlastně ani nevadilo, byly jsme rády, že neprší.

Z tramvaje č. 22 jsme vystoupily na Pohořelci a putování jsme zahájily u sochy Tychona  Brahe a Johanna Keplera. Pokračovaly jsme Velkou strahovskou zahradou po promenádní cestě Raoula Wallenberga pod Strahovským klášterem, prošly do navazující Lobkovické zahrady, pozdravily se s Jaroslavem Vrchlickým a pokračovaly do zahrady Seminářské. Kolem Nebozízku a přes Hladovou zeď jsme vstoupily do zahrady Kinských.

Zastavily jsme se u dvou jezírek, prvního se sochou lachtana, druhého s vodopádem a sochou Herkula. Nevynechaly jsme překrásný dřevěný "karpatský" kostelík sv. Michala ze 17. století, přenesený sem v roce 1929 z Medvedovců u Mukačeva. A to už jsme dostaly v poněkud nepřejícím počasí chuť na dobrou kávu a rozhodly jsme se procházku zakončit v kavárně Letohrádku Kinských. Více slov snad netřeba, pojďte se projít nostalgickým petřínským podzimem prostřednictvím obrázků.

procházka
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Nejdříve jsem koukla na Tvé fotky a říkám si, jsou nějak nezvykle nevýrazné. Teprve po přečtení mi to bylo jasné -nebe pokrývala ocelová šeď. Tím ale neříkám, že se mi fotky nelíbily, naopak fotky i článek zajímavé.
Zuzana Pivcová
Vybavila se mi ta divoká písnička s textem Gábiny Osvaldové. Z popsané trasy znám jen část. Vaše procházka se mi moc líbí, alespoň na fotkách.
Věra Ježková
Petřín náhodou umím. Několikrát jsem byla na 1. máje i u Máchy. V letohrádku Kinských jsem už téměř štamgast. Ráda jsem se s vámi prošla.
Danka Rotyková
Krásné fotografie. Já tam letos byla po 3 letech a říkala jsem si, že je to škoda. Měli bychom si krásná místa užít, dokud to jde, že.
Hana Rypáčková
To byla hezká procházka. Jitka je výborná průvodkyně..
Anna Potůčková
Krásné fotky a také hezký článek.
Naděžda Špásová
Na Petříně jsem taky kdysi párkrát byla. Ráda jsem se tam zase podívala. Hezké fotky. :-)
Dana Puchalská
Je to jedním slovem n á d h e r a.
Elena Valeriánová
Praha je, jak vidno z tvých fotek, úžasná a nádherná za každého počasí. A nebo to bude uměním fotografky vystihnout vždy správný úhel pohledu. Mám ráda různá zákoutí a pražské detaily. Děkuji.
Jitka Hašková
Bezvadné. Díky. Fotky ti vyšly úžasně, vzhledem k tomu ocelovému nebi jsem docela měla obavy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.