Podzimní elegie
Foto: autorka

Podzimní elegie

27. 10. 2019

Listopad, listopad, 

lísteček se  stromu spad...

Byla jsem na pozdně odpolední procházce. Slunce už svítilo hodně šikmo, a tak dělalo na trávnících se spadaným zlatým listím zlaté dálnice. Ony i asfaltové cesty byly okrášleny zlatým listím, které jim s pomocí větru dělalo na šatech roztodivné vzory. Sice jsem se těšila na veverky,,kterých jsem při poslední vycházce napočítala nejmíň 15, a proto jsem si do kapsy dala pár oříšků, ale ty mě dnes docela vypekly. Neukázala se ani jedna, tak jsem oříšky nasypala do připraveného krmítka. Máme tam od loňska dvě, někdo šikovný je vyrobil ze dřeva a připevnil pevně na strom. Drží od loňska. U rybníka vznikl problém. Mladá dívčina venčila pejska bez vodítka. Blízko břehu byl pár labutí a na ty pes zuřivě dorážel. Labutě na psa syčely, labuťák rozvíral křídla a chystal se také k útoku. Dívka pobíhala rozčileně kolem psa, který ji vůbec neposlouchal. Konečně se jí podařilo psa chytit za ocas a odvléct ho dál Chytla ho alespoň za obojek,,který byl ale volný a pes se jí opět vyškubl a letěl na labutě. Po značném úsilí se jí podařilo ho chytit a odvléci pryč od labutí. Pokračovala jsem v procházce dost rozčilená, protože nějací psi před dvěma lety pokousali párek labutí, který dlouholetě náš rybník osidloval. Labutě se tenkrát přes veškerou snahu nepodařilo zachránit. Proto jsem o tyto nové měla strach. Sedla jsem se chvíli na lavičku a pozorovala divoké kachny na rybníce. Bylo jich tam plno. Ještě pár snímků a šla jsm domů. Sluníčko už mělo namále.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.3 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Zdenko, zajímavý příběh. Kam se ti schovaly ty veverky? Možná se také bály psa.
Soňa Prachfeldová
Teplický park v této době hýří barvami a skýtá každému v každém věku potěšení, o to víc by to neměli narušovat jedinci, kteří nejsou schopni si ohlídat psa a někdy i děti. Také jsem byla svedkem, jak po labutích házely kameny, když jsem na ně zarvala, hajzlici utekli. Moc hezké Zdění.
Zdenka Jírová
Já jsem nafotila pár docela pěkných fotek, ale nějak se mi porouchal počítač, tak mi nejde převést fotky z mobilu do PC. Musím počkat na dceru, aby se na to podívala. Jestli to pak půjde, fotky dodám. Jsem ráda, že se vám mé povídání líbilo, děkuji.
Danka Rotyková
Zdeno, umíte hezky vyprávět.
Marie Doušová
Poutavá povídka , hlavně , že vše dobře dopadlo....
Jana Šenbergerová
Zdenko, váš příběh jsem "prožila" tak živě, až se mi rozbušilo srdce. Bála jsem se dvakrát. Psa a o labutě. Trochu mě mrzelo, že není víc fotek, ale nakonec je dobře, že je tu ta úvodní, mírumilovná.
Elena Valeriánová
Zdeni, to se vůbec nedivím, že jste se o labutě bála. Dívka byla potrestaná za svoji nezodpovědnost. Pro mne docela nepochopitelnou, bez vodítka s Rexem ven nechodím. Těšila jsem se na podzimní fotečky ...a nic. Spadané listí a slunce udělá i z asfaltu krásu.
ivana kosťunová
Krásně podzimní
Zuzana Pivcová
Moc hezké. Krátký zážitek, ale velmi působivý.
Naděžda Špásová
Asi bych hlasitě reagovala. Labutě mám taky ráda, hezky napsané, Zdenko. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%