Dívejte se vzhůru, uzdravuje to
Ilustrační foto: ingimage.com

Dívejte se vzhůru, uzdravuje to

21. 11. 2019

Stává se to občas každému. Každodenní starosti - ty běžné - od těch „co budu dnes vařit, jak dopadne synovi písemka, co mám koupit mamince k narozeninám, nepotlučou mi kroupy rajčata, povede se mi  buchta, kterou dělám dnes poprvé, až po ty nejvážnější, které se bohužel nevyhnou nikomu a tlačí nás spíše k zemi než někam vzhůru.

Ale stačí jeden okamžik a všechny tyto nepříjemnosti odplouvají někam daleko a my se vracíme zpět do  dětství, času čistých radostí, bez ponětí o nemilosrdnosti času, kterého jsme tenkrát měli tolik, že jsme se nemohli dočkat, „až budou prázdniny, až mi bude konečně patnáct, až budu moci být dlouho do večera venku, až dokončím školu,…“

Pro mne je tím okamžikem pohled na balón, barevný, poklidně visící na obloze  v bezvětří a bezčasí. Ale musí to být pohled nenadálý, který vůbec neočekáváme, tak jak se mi to již párkrát přihodilo při práci na zahradě. Ohnutá záda, hlava skloněná nad záhon, ruce od hlíny, v hlavě málo optimistické myšlenky. Najednou se hlava zvedne a je tam… Bezděky se usmívám a chce se mi vyletět za ním. Starosti pomalu odplouvají a najednou je všechno jiné, barevnější.

Takže, dívejte se občas vzhůru, třeba i na fasády domů, kolem kterých denně procházíte, nebo na nebe plné hvězd. Uzdravuje to.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
A tak to je. Nechápu, jak mi mohl takový milý článeček uniknout. :-)
Marie Doušová
Miluji pohedy vzhůru na oblohu. Při procházce se psem se často zastavuji a hledím na oblohu ,kde je ve vzduchu hodně čar od letadel a já si říkám, kam asi cestují. Je to takové celkové uklidnění vidět mraky ,jak plují po obloze a vytvářejí zajímavé obrazce. Dík za hezký článek.
Soňa Prachfeldová
Ráda se dívám vzhůru z lehátka na zahradě a sním si při zajímavých obrázcích na nebi.
Hana Šimková
Mě bohužel asi dívání vzhůru neuzdraví.Dívám-li se vzhůru tak se mi motá hlava a když se nedívám pod nohy je to přímo nebezpečné. Ale jako příměr je to moc hezké. Budu se dívat jenom v duchu.
Zuzana Pivcová
To je pravda, to někdejší "až mi bude...., až udělám...., až už bude...." u někoho později nahradí opačný stesk typu "kdyby mi tak bylo..... kdybych tak mohla..." V přítomnosti je mnoho pohledů, které uzdravují, včetně pohledu do vlastního nitra. Díky.
Věra Ježková
Na balon se podívám ráda. Když se ale dívám vzhůru delší dobu, bolí mě za krkem a ramena.
Jitka Caklová
Krátké, výstižné, milé. Někdy mám pocit, že lidé říkají "prvňákovi" věci, které se bude učit až "v páté třídě" a nechápou, proč jim nerozumí. Nejhorší je dělat "z běžností" cokoliv pod vidinou pochvaly. Žiji přítomným okamžikem, bez zbytečného čekání na ovace. V přítomnosti je tolik drobností, které dokáží život zkrášlit.
ivana kosťunová
Může být, ale já se snažím spíše hledět dopředu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.