Obrazy Karla Benetky
Foto: autorka

Obrazy Karla Benetky

17. 11. 2019

Tentokrát jsem si pro vás připravila obrazy známého malíře a karikaturisty Karla Benetky. Byly krátce vystaveny začátkem září v Novoměstské radnici v Praze. Při návštěvě výstavy jsem měla příjemný zážitek. Ve vchodu se mne štíhlá sympatická paní zeptala, jsem-li náhodný návštěvník. Představila se jako Benetková, autorova manželka. Chvíli si se mnou povídala.

V krátkých informacích na výstavě o sobě autor napsal mj.: „Tak se teď radostně prodírám životem, maluji obrazy, kreslím vtipy, ilustruji knížky, a dokonce i učebnice, a někdy dokonce i trochu sochařím. Když už mě od té práce začínají bolet záda, vezmu pero a napíšu nějakou básničku nebo nějakou povídku či pohádku nebo něco podobného.“ Více se můžete dozvědět o autorovi na jeho stránkách http://www.benetka.cz/.

Předem se omlouvám, že názvy obrazů tentokrát neuvádím. Chtěla jsem vám jich ukázat co nejvíc a samostatné focení všech názvů a jejich následné psaní k fotkám by mi připadalo poněkud masochistické. Kromě toho většinu tvoří obrazy abstraktní. Prohlédnete si je?

Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Abstrakce není zrovna moje záliba. I když umění mám rád. Pokud jsme ještě bydleli v Praze, chodili jsme po různých galeriích, zejména na Hradčanech a na Hradě, kam jsme se chodili dívat na Rubensovo Shromáždění Olympských bohů, před kterým bývala lavice. Ještě, že Benetka nemaluje abstraktně vše. Některé zde vyfocené obrazy jsou pěkné. Ale Věrka tohle a vlastně cokoli dokáže moc pěkně podat.
Soňa Prachfeldová
Musím říct, že se mi obrazy líbí, působí svěže . Pěkná výstava, díky Věrko.
Věra Ježková
Děkuji vám. Abstraktní obrazy taky moc nemusím. Tady se mi líbí prvních osm. Kreslený humor tam taky byl, dokonce jsem ho fotila. Ale ty kresby nejsou na malých fotkách příliš zřetelné.
Jana Šenbergerová
Znala jsem jen jeho kreslený humor. Blízká je mi barevnost jeho obrazů. Dotýká se nejen mých očí. Díky Věrko. Tvé fotoreportáže z výstav mám moc ráda.
Dana Puchalská
Věro, moc hezká ukázka z výstavy. Děkuju m
Naděžda Špásová
Věrko, Abstrakci moc nemusím, ale tohle se mi opravdu líbí. :-)
Jitka Hašková
Já jsem na výstavě byla také, potom co jsi mě Věro na ni upozornila a moc se mi líbila.
Hana Nováková
Vtipný vstup na výstavu.abstraktní obrazy nemusím, ale prohlédla jsem si foto a myslím, že ti, kdož umění milují si přišli na své.
Zuzana Pivcová
Tvorba je to zajímavá, i když abstraktní malbu občas nevyhledávám. Sympatický je mi Tvůj zážitek s umělcovou manželkou.
Anna Potůčková
Přiznám se, že o Karlovi Benetkovi nevím vůbec nic, neznám ani jeho kreslený humor, natož pak obrazy. Díky za rozšíření mých vědomostí...….

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.