Fotoreportáž: Na chatě nedaleko Hranic na Moravě s Libuškou
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Na chatě nedaleko Hranic na Moravě s Libuškou

18. 11. 2019

Jak většinou všichni Íčkaři ví, podařilo se mně vyhrát 2denní pobyt na nádherné chatě nedaleko Hranic na Moravě. Spolu se mnou ji mým prostřednictvím vyhrála také Íčkařka Libuška K. Nás dvě nespojuje jen Íčko, ale také Zlínský kraj, tak je jasné, že většinu cesty na chatu jsme podnikly spolu. 

Doma jsem tak trochu studovala, kam by se dalo po oba dny jít, abychom se jen neválely na gauči či posteli a necpaly naše břicha vším tím jídlem, které jsme s sebou vezly a které nám nachystal také majitel chaty, který byl velmi laskavý, vstřícný a moc příjemný mladý pán. Musely jsme brát zřetel také na nevlídné deštivé a docela chladné počasí.

V den příjezdu jsme se posilnily kávou a za asi hodinu po příjezdu jsme vyrazily k Hranické propasti, která je světově nejhlubší propastí a ani robot zatím nedosáhl dna. Na druhý den hned dopoledne jsme využily  toho, že nepršelo a vydaly se pěšky do nedalekého města Hranice na Moravě. A dobře jsme udělaly. Po obědě v jedné jídelně jsme navštívily synagogu, zámek kde jsou stálé expozice Hranické nemocnice a také palných zbraní. V synagoze mimo jiné jsme se dověděly také něco ohledně Hranické propasti - zejména jejího vzniku a také něco z historie tohoto města. Moc nás překvapila vstřícnost všech pracovníků v muzeu i synagoze. 

A co se chaty týče, je to zcela nová chata postavená na původních základech, roubená, moderně zařízená s peletovými kamnami a saunou v nádherném přírodním prostředí, obklopená velkou zahradou s ovocnými stromy, kde se na trávě pase stádo oveček a beranů, také slepice a společnost dělá také krásné starší kotátko!

cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
Aničko hodnotím znovu tady********* Různě jsme každoročně prošli nebo končili trasu... Byli jste taky jen kousek od Teplic nad Bečvou. Když jme tam byli na zájezdě s Hankou, v jeskyních, zrovna propast znovu proměřovali a opět nedoměřili... Všechna místa i s vnoučaty tam známe! Propast vede! Je prý opravdu nejhlubší!
Alena Várošová
Aničko paráda,děkuji.
Lidmila Nejedlá
Děvčata, to je balzám na duši. Příroda, zvířata, výlet a dobré kamarádky z íčka, nemá to chybu. I ti berani to poznali.
Marie Seitlová
Aničko, moc pěkně jste si to užily, u propasti jsem také ještě nebyla, tak dík za info. Krásné fotky.
Naděžda Špásová
No vidíš, jak to umíš hezky napsat a fotky jsou super :-)
Alena Tollarová
Hranická propast mě taky zajímá, ale je to fakt daleko. Sv. Jan má pěknou vyhlídku. Ale ty řízky, ňam. Pěkně jste tužily přátelství z íčka.
Jitka Hašková
To je fajn, že jste si víkend bezvadně užily.
Marie Měchurová
Aničko děkuju za článek i fotodokumentaci. Dáš mi, prosím, kontakt na pana vedoucího? Na jaře si tam s vnoučkama zajedeme na víkendový pobyt. Zvířata i propast se jim budou líbit.
Soňa Prachfeldová
Užily jste si to výborně, člověk občas potřebuje oddych a někdy je ta němá tvář lepší společnost. Paráda Aničko .
Alena Vávrová
Aničko, úžasně jste s Libkou tvoji výhru pobytu zúročily a ty dva společné dny naplnily beze zbytku!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.