Mých 30 let:  Uplynulo jako voda a děkuji za ně
FOTO: autorka

Mých 30 let: Uplynulo jako voda a děkuji za ně

17. 11. 2019

Pád komunismu znamenal velkou změnu v životě našeho národa, tedy i v životě mém. Je až k neuvěření, že od té doby uplynulo již 30 let. 

Za tu dobu dospěly moje děti, moji tři synové. Přišla vnoučata, odešli navěky někteří nejbližší v mém životě. I v mém pracovním i osobním životě se mnoho změnilo. Po založení Občanského fóra v naší obci jsem byla zvolena starostkou a byla jsem jí dlouhých 20 let. Práce mě zcela pohltila. Byly to tak nádherné změny, najednou jsme směli samostatně rozhodovat, jak budeme žít, jak zvelebime obec a podobně. Postupem času narůstala a narůstá státní hydra, která ztěžuje život nejen podnikatelům, četnými nepochopitelnými nařízeními.

Odešla jsem do důchodu, založili jsme Klub seniorů, jehož přínos vidím zejména v tom, že se lidé scházejí, nesedí jen doma a navazují přátelství. Což je důležité zejména pro lidi osamělé. Jako seniorka si žiju s radostí a elánem. Mám ráda pohyb, neboť pohyb je život. Zahradničím s nadšením, jezdím i chodím po různých místech naší vlasti. Občas lituji naše mladé, kteří pro práci nemají často čas na své děti, ale od toho jsme tu my babičky a dědečkové, kteří pomohou, pokud to jde. 

Mých 30 let uteklo jako voda. Čím jsem starší, tím více oceňuji vše, co se k lepšímu změnilo. Vidím, jak obce a města vystoupily ze své šedi, vidím,  jak naše krásné historické památky jsou opravovány. Vidím naši krásnou přírodu, která si zaslouží, abychom ji chránili, neboť z ní čerpáme všichni.

Jistěže jsou nedostatky ve spoustě věcí, ve jménu demokracie se dějí věci, které by se dít neměly. Vše je nakonec v nás v lidech.

Život, který mi byl dán, je ten největší dar, který jsem obdržela. Mám dost let za sebou a občas si zpívám slovy J. Uhlíře: Ani k stáru, ani k stáru, nemám o životě ani páru. A tak žiju a doufám, že trocha páry mi ještě zbývá na dobrou životní jízdu i na její dojezd.

Soutěž - Mých 30 let
Hodnocení:
(5.1 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Jsem tak ráda děvčata, že jsem vás poznala osobně a další ,že ještě poznám, děkuji moc moc ♥
Jarmila Komberec Jakubcová
Soničko díky íčku že jsem tě mohla poznat.
Zuzana Pivcová
Moc chválím nejen příspěvek, ale hlavně Tvůj celý postoj k životu, jsi pro mě prototypem člověka, který si váží života a umí s ním dobře a hlavně čestně zacházet. I ve vztahu k dalším lidem.
Dana Puchalská
Soňo, moc krásný příspěvek. Máš spoustu elánu.
Věra Ježková
Soňo, moc hezký článek. Jsi dobrá; ať se ti daří. :-)
Eva Mužíková
Soni, i kdyby Ti občas trochu páry scházelo, dokážeš si jí svými velkými radostmi doplnit. Rodina, pejskové a také my, kteří Tě máme moc rádi a vážíme si Tě.
Jitka Hašková
Soňo, jsi úžasná v tom, co děláš.
Hana Nováková
Život je vzácný dar, kterého si musíme vážit a žít ho tak, abychom až budeme umírat si mohli říci, že jsme nežili nadarmo. A Vám Soni se to jisto jistě podaří. Mějte krásný čas ve zdraví si ho užívejte...
Anna Potůčková
Soni, bylo by fajn jet plnou parou vpřed dalších třeba i těch 30 let! Jen aby sloužilo v rámci možností zdraví, aby vzkvétalo naše zdravotnictví, abychom nacházeli ve většině případů společnou řeč a dokázali se radovat ze všeho, co se podaří nejen v našich rodinách, ale v celé naší společnosti. Naše svoboda by měla končit tam, kde začíná svoboda dalších jednotlivců! To znamená, že ne vše je dovoleno...….Tak at se ti daří, at ta jízda je nadále plná příjemných a hezkých chvil, které Tě obohatí a k její jízdě necht máš ještě hodně a hodně páry!
ivana kosťunová
Život je dlouhý a krásný, když jej člověk nepromarní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...