Mých 30 let – Získala jsem novou rodinu
FOTO: autorka

Mých 30 let – Získala jsem novou rodinu

19. 11. 2019

Třicet let – téměř polovina mého života. Co mne v něm za tu dobu potkalo? Bezesporu nejvýznamnější událostí byla změna mého života rodinného. Ne, nevdala jsem se, nejsem vdávací, potřebuji určitou volnost. Kromě toho mé dětství nebylo pro pozdější vlastní rodinný život příliš inspirativní. Ale poznala jsem svého nynějšího přítele. Díky částečné reorganizaci pracoviště po roce 1989, která mi přinesla zajímavější a tvořivější práci, jsem začala přicházet pracovně do pravidelného kontaktu s pánem, s nímž jsem se do té doby pouze zdravila. Po nějaké době jsme si začali povídat. Umírala mu žena. Svěřoval se mi se svými starostmi. Asi rok po její smrti mne představil své rodině. Nejdřív dceři a synovi, později i rodině dvou bratrů své zesnulé ženy. Všichni mne přijali velice hezky. Byla to pro mne zcela nová zkušenost. Když se rodiče v mých asi 15 letech rozvedli, otec se se mnou přestal stýkat. Kromě toho vždy razil heslo: „Tisíc kilometrů od všech příbuzných a známých.“ Teď jsem najednou vstoupila do funkční rodiny. Poznala jsem její soudržnost. Vztah otce a dcery jsem nejdřív vůbec nechápala. Ačkoliv jsem coby Rak velmi empatická, neuměla jsem se do něj vcítit.

Můj otec zemřel v roce 2002. Když jsem se to dozvěděla, trochu jsem zaslzela a zeptala se zbytečně: „Táto, proč jsi mě neměl rád?“. Na základě úřední výzvy jsem odjela do Příbrami, odkud pocházel a kam se vrátil. Zřekla jsem se dědictví. Neuměla jsem si představit, že bych měla převzít majetek v podstatě cizího člověka. 

S rodinou svého přítele jsem zažila mnoho krásného. Výlety, dovolené, rodinné oslavy… Když přítel několikrát onemocněl, z toho jednou téměř fatálně, starala jsem se o něj spolu s jeho dětmi. Když se, v souladu s tradicí, kterou založila přítelova žena, jednou za rok na Štěpána všichni sejdeme u jednoho z jejích bratrů nebo u mého přítele, je nás téměř třicet.

Život mě naučil soběstačnosti. Až budu jednou skutečně stará a nemohoucí, obrátím se s prosbou o pomoc na přítelovu dceru s manželem. Vím, že nebudu odmítnuta.

Soutěž - Mých 30 let
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
Věruško, je mi příjemně, když čtu o tom, co Tě aspoň dnes těší a přeji, aby to bylo ještě dlouho a vše se splnilo tak jak si přeješ. Hezké vyznání...
Lidmila Nejedlá
Věrko, přesto mám dojem, že jsi otce hledala i v budoucím partnerovi. Buď šťastná!
Alena Tollarová
Tleskám Ti, Věrko, a přeji tu radost a životní štěstí.
Věra Ježková
Moc vám děkuji. Tolik krásných reakcí jsem nečekala. Svou výpověď nepovažuji za příliš intimní. Je to jeden z mnoha příběhů. Každý má svůj nějaký. Tátovi o narozeninách a svátku doma zapaluji svíčku. Hano Š., to je milá shoda.
Eva Mužíková
Věrko, jsi člověk, kterého si opravdu vážím. Ať Ti štěstí v tak velké rodině vydrží dlouhá a dlouhá léta.. Bertice
Zuzana Pivcová
My jsme sice měly hodné rodiče, ale o tatínka jsme přišly brzy. Ani maminka nežila příliš dlouho. Když jsem se v 80. letech seznámila se svým partnerem, s nímž jsme se rozhodli žít, najednou jsem měla také jeho velké příbuzenstvo. Brali mě všichni hezky, i když jsem byla jak z jiného světa. S jeho autonehodou a smrtí však vše skončilo. Už jsem se s nimi nestýkala, nešlo to. Tobě, Věrko, přeji hodně štěstí a věřím, že bude trvat. Zasloužíš si to.
Margita Melegova
Chci jen uprimne poprat aby stesti v nove rodine zustalo natrvalo pod strechou kde zijete. Krasne a uprimne vyznani.
Dana Puchalská
Věro, přidávám ještě pár *******. Protože tenhle článek je krásný. Ano, já bych dlouho váhala napsat něco podobného.
Marie Seitlová
Moc pěkný článek, přeji ať je ti vždy s rodinou krásně.
Naděžda Špásová
Věrko, doufám, že se někde osobně potkáme, moc hezky jsi to napsala. Přeji tobě i všem kolem tebe ještě mnoho společných let. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.