Už tomu asi nerozumím
ilustrační foto: pixabay.com

Už tomu asi nerozumím

22. 11. 2019

Počítač mi poslal zprávu, že 13.ledna 2020 končí, protože je zastaralý typ a mám si prý koupit typ novější. Také si mám koupit flešku a stáhnout si soubory, abych o ně nepřišla, nebo mi nenávratně zmizí.

Televize je také zastaralá, i když ji mám teprve pět let a myslela jsem si, že se mnou dožije. Možná, že dožije,ale musím si koupit setobox,abych ji mohla používat. Fotoaparát už nejde opravit protože je starý typ a už se pět let neprodává Jaké já jsem na něm dělala krásné snímky. Ať si prý koupím novější. 

Varná konvice odešla těsně po záruční lhůtě. Také lednice se rozhodla odejít, i když si nemyslím, že to bylo věkem. Asi  vadný materiál. Umírám strachy, aby ještě neodešla pračka, protože praní na valše už by mě trochu vyčerpávalo. Nevím, jestli už mám také odejít, protože jsem už určitě zastaralý typ. Mám ale dojem, že nás dříve rodiče přiváděli na svět kvalitnější. Asi to bylo životními podmínkami.  Všechno teď ubíhá tak rychle, že už tomu opravdu nestačím.

Abych na všechno aspoń lépe viděla, dala jsem si opravit oko s šedým zákalem. V nemocnici se mě nejdříve zeptali, kolik peněz si zaplatím. 1000,3000 ,dokonce to šlo až do třiceti tisíc. Nevím, jestli vyrábějí tolik různých čoček a ty nejdražší už by musely být pozlacené. Vyděsila jsem se a  naznačila, že nemůžu zaplatit nic, protože na to nemám. Paní doktorka mě nakonec uklidnila a řekla, že to nevadí. Budou mě tedy operovat zdarma. Zeptala jsem se, jakou mi tedy dají čočku  a jestli mi  nedají nějakou vadnou. Byla jsem ubezpečená, že to bude v pořádku. A od té doby na všechno ty opravené oči valím ještě více. Zjistila jsem, že ty peníze lidé dávají prý jako" sponzorský dar". Oni  ale nevědí, že jim to zadarmo stejně musí udělat, a tak chudáci žijí v tom, že mají nejkvalitnější čočku. No, snad už mi ta moje vydrží. Doufám, že nakonec nebudu reklamovat všechny klouby, které jsem získala. Asi bych ještě potřebovala nějaký setobox na svůj mozek, abych ten svět začala trochu lépe chápat.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Hanko, doklad o zaplacení mám. V mém případě mi podrobně vysvětlili rozdíl, mohla jsem se rozhodnout. Jestli to je opravdu tak jak mne informovali, musím jen věřit, není srovnání.
Danuše Onderková
Hanko, pěkně napsané, výhodu starších věcí které odešly vidím pouze v tom, že dostaly nožičky a tím pádem se nemusíte starat kam je odnést. Omlouvám se to byl trošku pokus o humor. Dříve se vše vyrábělo s kvalitnějšími výrobky. Dnes to je samý plast, který většinou vydrží maximálně zaruční dobu. Pokud vydrží déle jsme děti štěstěny.
Anna Potůčková
Humorně napsané trable s elektrospotřebiči. A s humorem jde všechno lépe......
Dana Puchalská
Já říkám, že do těch mašinek a dalších kousků na elektriku nejspíš přidávají nožičky od nějakého chodce, že tak rády a rychle odcházejí. P. S. Mně nové čočky do očí pořídil manžel jako nevšední dar k vánocům a narozeninám.
Zdenka Soukupová
Velmi výstižné a humorné. Pobavila jsem se, protože podobné zkušenosti s "odcházením" elektrospotřebičů v domácnosti, pěkně jeden po druhém, mám taky zkušenosti.
ivana kosťunová
Hano- bez ohledu na to jakou čočku vám voperovali , vidíte svět v jasných souvislostech. Ještě že se umíte nad to povznést s vaším typickým humorem. Skvěle napsané.
Hana Šimková
Evičko, máte potvrzení na to, že jste si ji zaplatila? Jestli ne, tak případně budou tvrdit, že jste dala sponzorský dar. Že by ty čočky byly nějak moc rozdílné není pravda. Někoho se ani nezeptají, kolik chce za čočku dát a hned ho inkasují. Sešla jsem se s tím.
Hana Šimková
Zuzanko, zatím vidím docela pěkně, ale nad něčím musím ty oči hodně zamhouřit. Eva má určitě stejnou čočku jako já. Oni si totiž nemůžou dovolit dát čočku nekvalitní a jestli ano, tak já doufám, že už mi ta čočka vydrží až do konce.
Zuzana Pivcová
Haničko. různé přístroje se sypou, u mě je někdy s podivem, že ještě slouží. Dnešní televizory a další technika jsou údajně (podotýkám, že to řekl odborný prodavač) naplánovány tak na 3 roky a doslouží, takže na značce vůbec ani nezáleží. Jde o to, aby zákazník musel kupovat znovu. Ale s operací očí, to je tedy síla! Napřed zjišťovat solventnost klienta a poté teprve přiznat možnost operace zdarma. Doufám, že Tě nijak neodflákli!!
Eva Mužíková
Hanko, jako vždy, velmi hezky napsané.... Zrovna včera jsem řešila jak dál se svým televizorem, až přejdeme , na tu novinku, také mám W7, dostala jsem i já doporučení - přejít na w10... opravdu tápu, co bude pro mne nejlepší, zda nekoupit počítač nový. Tu čočku jsem si zaplatila 3.000,-Kč, prý je od běžné, která je zadarmo, kvalitnější. Musím si v tomto případě, až přijde na řadu oko druhé, dát už jen stejnou, placenou. Nejsem toho názoru, že by to byl sponzorský dar, ale to si myslím jen já...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...