Proč mám ráda podzim
Foto: autorka

Proč mám ráda podzim

24. 11. 2019

K napsání článku mě inspirovala moje snacha, která miluje podzim a vždy krásně vyzdobí domeček, kde společně bydlíme. Letos se ale překonala. Když jsem se vrátila z Ischie, nemohla jsem to u nás pomalu poznat. Venkovní truhlíky ozdobila podzimními motivy, venkovní dveře věncem a uvnitř bytu také vládl podzim.

Ptala jsem se jí, proč tak má ráda právě podzim, a její odpovědi se mi moc zalíbily. Prý, i když ještě svítí sluníčko, není už tak úmorné vedro a takové fantastické barvy, jaké má podzim, nemá ani jaro či léto.

Na podzim si také zatápíme v krbu a hlavně pálíme voňavé svíčky. Naši kočičáci si lehnou před krb a vyhřívají si své kožíšky. Já zase mám ráda podzim, protože už nelétají mouchy a komáři. S kamarádkou chodíme na procházky s hůlkami hlavně okolo Boleváku, kde se nemůžeme nabažit pohledu na barevnou přírodu.

Letos jsme zkusili zasázet jedlé i ozdobné dýně na naší malé zahrádce a skutečně se jim dařilo. A tak máme dýněmi ozdoben celý domeček i interiér. Moc jsem tomu nevěřila, že ze semínek nám vyroste taková úroda. Sklidili jsme i spoustu ořechů a dokonce se nám urodily i brambory. Letošní podzim se nám všem moc vydařil a pomalu už odchází a vlády se ujme paní zima. 

A tak příští týden snacha chystá výzdobu na blížící se Advent. Na zahradě budou svítit různá zvířátka, kterým vévodí sob se saněmi přivážející dárky. Domeček bude opět zářit světelnými řetězy a stromy budou nasvíceny. Já odjíždím na týden do Františkových Lázní a až se vrátím, bude vše hotovo.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Moc hezká náladovka. A dokonce je nakažlivá !!! Děkuji.
Soňa Prachfeldová
Krása Jarmilko a do FL bych se rozjela také, vše tam září na kolonádě, byli jsme před dvěma roky , sice málo lidí, bylo po sezóně, ale na relax výborné.
Jan Zelenka
Toto je hodně pohodový a optimistický článek. Mám taky rád podzim. Už pro jeho trochu nostalgickou atmosféru.
Marie Faldynová
Také si užívám podzimní barvy a sluníčko, mlhy nemusím...
Dana Kolářová
Též mám ráda podzim.
Helenka Vambleki
V takovém domečku s takovou sqělou rodinou je radost bydlet :-)
Hana Práglová
Jaruš,hezký příspěvek.Je fajn mít někoho takového poblíž...Co já bych za to někdy dala...A podzim pro svou neobyčejnou paletu barev taky miluji...
Jarmila Komberec Jakubcová
Mám svou snachu moc ráda protože je skvělou manželkou synovi a matkou mým vnoučatům. Má ráda tradice a tak nyní už se u nás o víkendu připravovala výzdoba na Advent. Napíši o tom později nějaké povídání a slibuji, že fotek bude opravdu víc.
Zuzana Pivcová
Moc hezké. A žít v takové rodině musí být bezvadné v každém ročním období. Díky.
Jitka Hašková
Jarmilo, to je velká radost mít takovou snachu. Gratuluji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.