Prohlídka Pražského hradu
Foto: autorka

Prohlídka Pražského hradu

23. 12. 2019

Milí íčkaři,

zajistila jsem pro vás komentovanou prohlídku Pražského hradu s milou průvodkyní v úterý dne 21. 1. 2020 v 10.30h.

Okruh B - katedrála sv. Víta, bazilika sv. Jiří, Starý královský palác, Zlatá ulička

Vstupenka pro 65+ stojí 125 Kč (zakoupíme společně po předložení OP)

Za průvodcovskou službu vyberu na místě já podle počtu účastníků.

Navrhuji sraz na nádvoří Pražského hradu před katedrálou sv. Víta. Každý projde bezpečnostní kontrolou a může zatím fotit, než se všichni sejdeme. Pak už si nás vezme na starost průvodkyně.

Pro ty, kteří neznají cestu: z Hlavního nádraží metrem C na I. P. Pavlova a potom tramvají č. 22 nebo 23, zastávka Pražský hrad. Ze stanice metra A Malostranská též tramvají 22 nebo 23.

Fotit se může všude bez použití blesku.

 

Těší se na vás

Hana Polednová

Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Polednová
Mám na vás všechny velkou prosbu. Budu vybírat za průvodcovství a je to malá částka, tak vás prosím, vezměte s sebou kovové mince včetně 5, 2, 1. Sice tu střádám nějaké drobné na vracení, ale vzhledem k tomu, že je nás hodně, asi by mi to nestačilo, kdybyste každý přišel se 100 nebo 200 Kč. Podle toho, kolik se nás sejde, bude to dělat mezi 30-40 Kč za 1 osobu. Vstupenky budete platit v pokladně a tam je to jedno. Děkuji moc.
Hana Polednová
Maruško, děkuji moc za info a je mi to líto. Přeji brzké uzdravení a určitě zase něco vymyslíme.
Marie Foltýnová
Já bych se chtěla Hani omluvit.Jsem nachlazená.Z té rýmy a kašle se vyklubala viróza a nejsem ještě v pořádku.Bojím se,abych si nepohoršila.Snad budou ještě jednodenní akce,které bych navštívila.Moc se omlouvám.
Hana Polednová
Místo srazu před katedrálou se sejdeme hned za bránou Pražského hradu na II. nádvoří u fontány neboli Kohlovy kašny. Nemůžete přehlédnout, je to hned za vstupem, před informačním střediskem. Zde budeme zakupovat vstupenky a já vyberu peníze pro průvodkyni. Neuvědomila jsem si to hned, ale dnes jsem znovu mluvila s průvodkyní Alenou a shodly jsme se na tom, že to bude lepší, abychom se nemuseli všichni vracet pro vstupenky. Samozřejmě, kdo by nečetl a čekal před katedrálou, vyzvednu si ho tam. *****Pokud by někdo chtěl před odjezdem a nespěchal by hned na vlak, mohla bych s vámi zajet na pozdější oběd, polévku nebo kávu. Restaurace je v blízkosti metra s poměrně slušnými cenami na to, že jsme v centru Prahy.*****Kdo nezná jízdné v Praze, nad 70 let zdarma na občanku a ostatní, kdo nemá pražkou lítačku platí jízdenky v hodnotě 32 Kč cestu např. z Hlavního nádraží na Hrad. Pokud bychom potom jeli do restaurace stačila by jízdenka za 24 Kč tam i potom zpět na Hlavní nádraží. Pokud byste jeli přímo z Hradu na HN stačila by jízdenka za 24 Kč. Tzn. 2 jízdenky 1x 32 Kč a 1x 24 Kč. Prosím ptejte se, ráda vysvětlím a poradím, už se na vás moc těším.
Hana Polednová
Milí přátelé, blíží se nám naše setkání na Hradě, tak ještě další info. Ujišťuji vás, že vám budu k dispozici od rána do večera, jak bude potřeba. Byla bych ráda, kdybyste se mnou během vaší cesty komunikovali, případně mi dali vědět dopředu, pokud nepřijedete, abychom na vás nečekali. Nabízím vám svůj telefon, někteří ho již mají z předchozích setkání a kdo ne, napište si ve vzkazích. Kdo mě nemá v přátelích, požádejte. K organizaci použiju další příspěvek, aby se mi to vše vešlo do jedné zprávy.
Hana Polednová
Děkuji Helenko a připisuji si Tě.
Helena Dohnalová
Ahoj Hani, ráda bych přišla. Mockrát Ti děkujeme, jsi strašně fajn holka. Helena
Hana Polednová
Ano, píšu si Danielo.
Daniela Kábrtová
Paní Hanko, ráda bych se přihlásila na prohlídku 2 osoby. Děkuji, Kábrtová
Hana Polednová
Aničko a Jaruško, píšu si vás.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.