Obyčejný Boží hod
Foto autorka

Obyčejný Boží hod

29. 12. 2019

Je středa, Boží hod vánoční, den, kdy se narodil Ježíš. Ne, nebudu psát o něm, tak znalá této historie opravdu nejsem, nehledě na to, že jsem spíš ateista, než teista. Chci napsat o něčem obyčejnějším, jako je návštěva naší zahrady, nebo spíše kontrola. Už před svátky mě manžel informoval o nevítané zvířecí návštěvě zahrady a hlavně o devastaci mé skalky.

Ve středu po obědě jsem tedy zavelela k odjezdu do Brné. Sem tam vykouklo slunce, pak chvíli pršelo, prostě aprílové počasí. Tedy řeknu vám, a ochránci zvěře prominou, ale to, co mi ta zatracená havěť udělala se skalkou, by naštvalo každého. Myslela jsem, že mě trefí, a zmíněné zvířecí vandaly jsem proklela do padesátého kolena. Moje ubohá alpínka vypadá, jako by po ní přejel pluh. Ostatní jejich stopy po zahradě byly o něco menší. Bohužel, nedalo se z toho zjistit, co to bylo za zvěř. Jaro bude hodně pracovní.

Cestou zpátky jsme se ještě zastavili u Labe. Sice tam poněkud více fičelo, ale pár fotek se mi podařilo udělat, modré nebe také občas problesklo z mraků a dokonce jsem tam těsně u vody narazila na umělou kytičku se svíčkou. Zřejmě se tam událo něco tragického.

Vánoce jsou minulostí, nový rok 2020 je budoucností. Přeji všem splnění tajných přání a hlavně hodně zdraví a štěstí. Zvu vás na malou procházku.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Naďo, máš pravdu, skalka vypadá jak po nájezdu barbarů, taky bych klela jak pohan. Jak se do zahrady ta zvěř dostala, určitě je zahrada oplocená. My máme zahradu přímo zoranou, samý krtinec. Dík za fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...