Retro spotřebiče: kuchyňský robot s úžasnými funkcemi
FOTO: Gorenje

Retro spotřebiče: kuchyňský robot s úžasnými funkcemi

3. 1. 2020

Co všechno umí a jak vypadá kuchyňský robot Gorenje z Retro kolekce ve stylu 50. a 60. let? To se dozvíte v našem článku.

Máte rádi časem prověřené věci, kterým můžete důvěřovat, a kvalita a funkce pro vás jsou na prvním místě? Inspirace minulostí a její přenesení do současnosti jsou vám více než sympatické? Máte raději klasické oblé až retro tvary, spíše než ty moderní? Pak vás dozajista nadchnou retro novinky mezi kuchyňskými spotřebiči, které budou lahodit nejen vašemu oku, ale také vám velkou měrou usnadní přípravu běžných pokrmů i sváteční pečení.

 Gorenje_retro_collection_sda_instagram_post_mmc.png

 

Mezi nejvýkonnějšího domácího pomocníka v kuchyni patří dozajista kuchyňský robot. Sice si s ním moc nepopovídáte, ale jeho motor s výkonem až 1000 wattů, vám bude k práci příjemně vrnět. Svou přítomnost si poctivě odpracuje. Na první pohled zaujme krásným retro vzhledem a na ten druhý odhalí množství šikovných funkcí. Bude šetřit vaše ruce, záda i nervy. Dlouhé hodiny šlehání, míchání, hnětení, krouhání či krájení, mu můžete v klidu přenechat. Speciální planetární systém míchání, je pouze jednou z jeho vlastností. Zajistí dokonalé propojení všech ingrediencí i jejich lehkost a provzdušnění. Míchací zařízení se otáčí kolem své osy a mixovací hlava se zároveň otáčí v protisměru. Vaše těsto tak bude krásně pružné a nadýchané a vaše koláče a zákusky budou mít po upečení tu správnou konzistenci i výšku. Robot si poradí i s hnětením tuhého těsta díky přídavnému háku, šlehací metlou připravíte tu nejjemnější šlehačku a na sladký krém oceníte plochou metlu a flexi metlou ušleháte ty nejjemnější polevy.

Kuchyňský robot toho ale díky dalším speciálním nástavcům nabízí mnohem více. Máte raději maso než moučníky? I tady si robot poradí, umí totiž také namlít maso. Vy si tak snadno můžete pochutnávat na vašich oblíbených karbanátkách, sekané, nebo možná i vyrobit vlastní klobásky z toho nejkvalitnějšího masa. Budete mít sami pod kontrolou, co si namelete.

Gorenje_retro_kitchenmachine_mmc1000rlbk_objective.jpg

Milovníci italské kuchyně si také přijdou na své, robot pomůže i s přípravou těstovin. Hračkou je pro něj také příprava lisovaných šťáv či krouhání a krájení libovolných potravin. Jeho funkční design najdete jak v černé, tak v barvě šampaň.

Tento pomocník vám bude poctivě sloužit dlouhá léta. Nerezová ocel elegantního vzhledu, ze které je vyrobena míchací miska, je prověřeným materiálem, který se vám ani po letech neopotřebuje a bude stále vypadat jako nový. Miska o velikosti 4,5 litrů disponuje také průhledným víkem, které zabraňuje vytváření zbytečného nepořádku. Ingredience se udrží pouze tam, kde je budete chtít mít. Vy tak budete mít na starosti pouze správné množství surovin, které budete moci postupně přidávat k dokonalému výsledku.

 

Kde koupit spotřebiče Gorenje? Najděte svého nejbližšího prodejce.

bydlení domácnost
Hodnocení:
(5.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie 00000
Je to věc krásná, ale má nevýhodu - sice rychle udělá práci, ale potom to mytí ...
Jana Šenbergerová
Pořád mám doma Etu z roku 1984, možná i tu Lenkou K. zmiňovanou. Je sice funkční, ale je jen otázkou času, kdy ji odstraním. Sloužila dlouho a dobře, ale já se vracím k ručním mašinkám. V podstatě občas potřebuji jen mlýnek na maso, na mák a na strouhání ořechů. Jejich obsluha je pro mě méně energeticky i časově náročná.
Lenka Kočandrlová
K čemu takové věci: jen další mytí nádobí,někam dát ten krám i příslušenství...Živě si vzpomínám,jak jsme doma měli nějakou Etu,obdélníkové tělo s dvěma nástrčkami - na mixér a na různé.Zkusili jsme např. škrábač brambor: naopak přibyla práce s dočištěním každé,pracné vymývání mísy od šlupiček (povrch byl jakoby vyložen "šmirglem" ),myslím,že jsme to použili jen asi 2-3x,poté odloženo navždy. Raději si vyndám jednu mísu,vařečku a vlastní svaly.
Jitka Hašková
Já mám robot Eta z roku 1968 a stále mi dobře slouží. Dnes už není robot s mlýnkem na mák.
Dana Puchalská
Vypadá moc hezky. Snad bude kvalitní. Chceme si letos nějaký robot koupit. Starý už dosluhuje. Díky za tip.
Karel Boháček
No já měl ETU z r.1960 a vydržela až do r.2000. Pak jsem si koupil prý PROFI ZELMER a ten vydržel 3 roky, takový křáp svět neviděl. Zatím mně postačí hnětač ETA - ten mám už 30 let a vždy si ho opravím sám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.