Vztahy

Vztahy

20. 1. 2020

Když jsem na portál i60 začala chodit, tak jsem se domnívala, že je to určeno seniorům pro zábavu, komunikaci a sdílení. Prostě vyplnění volného času každého čtenáře a možnost se nějak zapojit . Asi nejvíc sleduji a využívám soutěž "Foto dne". Ale vnímám tam nezdravou rivalitu. Myslela jsem si, že je to určeno pro naprosté laiky, kteří mají fotografování jako koníčka pro vyplnění svého volného času. I možnost se nějak zapojit mezi ostatní a sdílet své úspěchy i nezdary. Mnozí se díky tomu zdokonalili, ale profesionálním fotografům se nevyrovnají a ani to nejsou jejich ambice. Existuje spousta fotografických soutěží, kde fungují odborné poroty. A každý má možnost si vybrat, jakých cílů a ocenění chce dosáhnout. Nechme tuto soutěž na bázi sdílení a radosti ze svých fot. Vynechme vzájemné napadání a osočování. Každý jsme jiný. Každý je jinak cílevědomý, jinak schopný a každý má jiné vybavení. Ale určitě fotí rád, rád se o svá fota podělí i si prohlédne snímky ostatních. Ale také rád uvidí své foto na karuselu. Nechme na hodnocení pouze jednu hvězdičku...líbí/nelíbí. Každý vnímáme věci jinak. Co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. A nechme volbu na redakci bez zášti. A buďme vděční za to, že se starají o to, abychom tu mohli vůbec komunikovat.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Věrko, nic si z toho nedělejte, všichni ví, že jste to myslela dobře. Vůbec se tím netrapte, nemá smysl se trápit nad něčím, co nemůžeme ovlivnit.
Dana Puchalská
Zajímavý článek. A kolik lidí-tolik hlav, kolik lidí-tolik názorů. A to platí i u fotek, co sem mnozí z nás dávají. Není to jednoduchá práce, vybrat ten nej. A ještě se dohadovat jak malé děti na písku o bábovičku,..... :-( :-(
Daniela Hessova
Asi píchla, ale určitě to nebyl záměr. Zrovna tak jsem se nechtěla dotknout nikoho, kdo se snaží svými radami pomoci! Ale určitě všichni ví, že nemálo rad končilo nepříjemně. Ne každý to jako radu vezme. Stejně tak to hodnocení. A pak vznikají veřejné spory. A na ty jsem chtěla článkem upozornit. Nechtěla jsem nikoho urazit ani napadnout. Jen se mi nelíbí jak se někteří k sobě chovají a my ostatní to čteme. Možná to někomu nevadí, ale mě je z toho smutno. Těch radostí v životě není zase tolik, tak si to tu nekažme věčnými spory a vzájemnou záští.
Jitka Caklová
Naďo, vystihla si to naprosto přesně a srdíčkoví chváliči, hlavně ti, kteří nejsou schopni rozlišit názor od kritiky, se zkrátka jako vosy zachovaly.
Naděžda Špásová
Věrko, asi jste to myslela dobře, ale trochu se bojím, že jste píchla do vosího hnízda.
ivana kosťunová
Žádné rozdělení také nevnímám. Před nedávnem tady Mirek H prezentoval návrh na vznik klubu pro fotografy, kde by mohli zájemci o fotografování prezentovat své názory, případně se i od zkušenějších něco přiučit. Docela mě mrzí, že to vyšumělo do prázdna.
Jitka Caklová
A to jsem ještě nenapsala, kolik svého času věnoval testování různých IT operací týkajících-se nejen fotografování, při přestavbě tohoto portálu.
Zuzana Pivcová
Už se tu zase objevuje zmínka, že tu zaznělo něco o rozdělení. Tak musím znovu opakovat, že nezaznělo. Uvedla jsem, že by bylo Foto dne pro všechny bez rozdílu, a ten, kdo by chtěl nějaké odborné, třeba technické rady, zašel by navíc do nově vzniklé rubriky Škola nebo Kurs fotografování, kde by se diskutovalo v této rovině, která amatérům nic neříká a ani pro ně nemá smysl. Tak jaképak rozdělení?? Kdo to navrhl, já??
Hana Nováková
prostě - úspěch se v naší zemi neodpouští a tak je to i na íčku. Někdy se mi i zdá, že když někdo umí je snad něco víc než ostatní, než by využil toho, aby jim dopomohl radou, aby i ostatní se někam posunuli. Ale i to je obraz dnešní doby. Hezký příspěvek
Jitka Caklová
No abych vyjádřila svoje pocity: Když před časem Radek (manžel) ze zdravotních důvodů na vlastní žádost, opustil členství v redakční radě , pár hlasy to bylo kvitováno s povděkem, že takový člověk do RR nepatří. Před svým odchodem napsal celou řadu článků s návody jak na co atd. Není žádný "profík", jen se celoživotně o fotografování zajímal a zajímá a dával a dál dává na rady těch, co umějí. Jelikož se ve výsledku stal tím kdo se povyšuje nad ostatní a jeho rady se staly bezcenným panfletem, raději skončil. Plně se oba ztotožňujeme s názorem Mirka Hahna 20.1.2020 09:14

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.